Кирил Любенов
IMG_1790

Главен треньор, CrossFit Level 2

Кирил е основател на първата официално афилиирана зала за кросфит в България. Той е сертифициран Crossfit Level 2 треньор, както и сертифициран съдия по системата на Кросфит. Има богат опит по отношение на тренировки, хранене, лечение и превенция на травми и контузии, който излиза далеч извън кросфит концепцията.

Специфичният подход на Кирил към трениращите в залата ги кара винаги да дават най-доброто от себе си и да преоткриват собствените си предели след всяка тренировка. Той обаче е поддръжник на тезата, че трябва да тренираме разумно, ако искаме да постигнем максимални резултати. А „разумно“ не винаги означава „с максимално натоварване“. Съобразяването на интензивността на тренировъчната програма с моментните възможности на човека, особеностите на ежедневието му и стресът е най-трудната задача пред един треньор, казва той. Доверието, което му гласуват всички трениращи, показва, че това е работещ подход.

Като дипломиран кинезитерапевт, Кирил обръща специално внимание на техниката на изпълнение на всички движения, която е ключова по отношение на предпазването от травми. Силовите тренировки, както и гимнастиката, са негова страст. Ако искате да се научите на олимпийски движения, силови възлизания на лост или халки, набирания с тежест или лицеви опори от стойка на ръце, с него това е лесно като детска игра.

Освен че води специализираните силови тренировки в залата, Кирил се е посветил и на тренировките с деца. Малчуганите в залата обожават да тренират с него, защото забавлението никога не спира, а родителите са не по-малко доволни, когато малките герои са приятно уморени и кротки след тренировка.

 

Споделете с приятели: