Първан Будинов
IMG_9886

CrossFit Level 1

Първан Будинов е сертифициран CrossFit Level 1 треньор. Той е силен, уверен и решителен в това да предизвиква хората и да изисква от тях най-доброто, на което са способни. Едновременно търси перфектно изпълнение и максимален резултат.

Първан се е занимавал с различни спортове – баскетбол, плуване, ръгби, бойни изкуства, но нищо не успява да го „грабне трайно“. В гимназията започва да посещава редовно кварталните лостове, а в последствие прави и първите си крачки в залата по вдигане на тежести.

В залата се запалва по силовия трибой и дори участва в няколко състезания. Статичността и ограничеността до само три движения обаче го карат да впусне към изпробването и овладяването на разни движения: вдигане на тежести, силов многобой, гимнастика, лека атлетика.

Извън CrossFit Dream Първан следва право в СУ „Св. Климент Охридски“. „Тази сложна специалност изисква отделяне на много време и усилия, което ми е създало много полезни навици, които прилагам в останалите си занимания. Освен за изпитите обичам да чета странична литература за удоволствие, като книгите  са на най-различни теми. Както в тренировъчната ми практика, така и в учението не се ограничавам само с една дисциплина” – така твърди той.

Основната му цел в личен план е да продължава да се развива физически, умствено и духовно, търсейки баланс между трите. Желанието му да задълбочи знанията и опита си като треньор е голямо, а целта – да помага на хората около себе си да се подобряват.

„От скоро започнах да се състезавам в кросфит и искам да достигна достойни постижения и в тази сфера“.

Какво мисли Първан за кросфит и какво да очаквате в залата от него:

„За мен кросфит на първо място е свобода на изразяване – откроявайки силата на моята волята ми дава увереност, че мога да постигна всичко, което пожелая. Показва ми, че усилието и постоянството се отплащат, учи ме да преодолявам моментите на трудност и застой. Откроява слабостите ми и ме заставя да работя върху тях ако искам да продължавам да се развивам. От собствен опит знам каква преобразяваща сила крият в себе си тренировките и искам да покажа на другите как могат да използват тази сила, за да преобразят себе си и да станат най-добрата своя версия”.

Споделете с приятели: