Теодора Виглова
IMG_9896

CrossFit Level 1

Теодора е сертифициран CrossFit Level 1 треньор. Срещнахме се с нея през точно на 31.12.2015 година и от тогава тя е неразделна част от CrossFit Dream и нашата общност („Важно решение, което бях взела и не исках да отлагам за 4 януари“).

Теди се е занимавала любителски с фитнес, бягане и трейл бягане на средно дълги дистанции. Участвала е два пъти в планинския ултра маратон Витоша 100 и има зад гърба си няколко успешно завършени полумаратона.

За Теди кросфитът е разнообразие. “Харесва ми, че предлага огромен набор от движения и умения за овладяване и това, че няма крайна дестинация – човек винаги има какво да научи или подобри, което съответства на личното ми търсене за постоянно развитие и растеж”.

Тя е възпитаник на Френската филиера на Стопански факултет в СУ “Св. Климент Охридски” – специалност Икономика с френски език. Успоредно с това е завършила и Мениджмънт към Университета за икономически науки и технологии Лил I, Франция. От няколко години работи в сферата на клиничните проучвания като централен проектен асистент.

Теди непрекъснато обогатява познанията си, като основната й цел е да пренася това както в личните си тренировки, за да става по-добра като атлет и състезател, така и да ги използва, за да помага на хората да постигат целите си.

“Най-голямото преимущество за мен е, че в тренировъчния процес израствам и като характер. Тренировките ме предизвикват да се изправя пред слабостите и страховете си и упорито да работя стъпка по стъпка докато не ги преодолея. Уча се да вярвам в себе си, да се доверявам на тренировъчния процес, да не се примирявам със стагнацията, но и да проявявам търпение”.

Тя ще изисква много от теб – особено в процеса на придобиване на основни умения и движения. “В процеса на овладяването им се изгражда стабилна основа, благодарение на която, с течение на времето, може да се увеличава интензивността или да се надгражда към по-сложни движения”.

Интересен факт е, че Теди не яде месо. “По отношение на храненето съм доказала на себе си, че е възможно човек да тренира здраво, да става силен и да постига спортните си цели без да консумира месо”. Как става това – питай я в залата.

Теди ще ти помогне да си поставиш реалистични цели и да те насочи в процеса на постигането им по безопасен за здравето начин.

“От моя страна трениращите могат да очакват търпение и разбиране, помощ в моментите, когато губят мотивация или достигат период на плато. Винаги бих ги предизвикала да дадат малко повече от себе си. Не давам рецепти за бързи резултати или преки пътища към успеха. В замяна очаквам сериозно отношение, фокус, уважение към залата и останалите трениращи, да не се скатават по време на тренировка”.

Споделете с приятели: