Ако попитате някой приятел, който се занимава с кросфит, защо трябва да пробвате и вие, то най-вероятно ще бъдете превърнат в пленник за часове – срещу вас ще се бълват акроними, които нищо не ви говорят, ще ви се разказва колко трудни са тренировките и защо трябва вашият приятел трябва да си подобри времето на Фран. Все пак първото правило на Кросфит е…

Шегите настрана! Да разговоряш с кросфитър относно кросфит може да бъде малко плашещо, оставящо ви по-объркани в края на разговора, отколкото в началото му.  Сега, оставете всичко, което сте чували и вижте тези 10 причини защо трябва да пробвате кросфит!

Забавление

Не, наистина – забавно е. Много хора наричат кросфит „Междучасие за възрастни“. Кой не иска или НЕ СЕ НУЖДАЕ от междучасие ежедневно?

Общност

Като се абстрахираме от това, че ще се забавлявате, то вие ще имате възможността да се запознаете с интересни хора, които споделят вашата страст.  Напълно нормално е след тренировка в събота да се съберете някъде, да направите барбекю, да се разберете да излезете привечер в някой клуб или пък да съберете отбор за следващия Legion Run. Освен, че ще се потите и разменяте рецепти с тези хора, ще създадете нови и забавни приятелства!

Резултати

В кросфит прогресът може да бъде измерен! Повечето от нас имат дневник, в който записват своите резултати – било то на телефон или хартиен носител.

Изненадайте себе си

Голяма част от резултатите ви ще дойдат от факта, че изненадвате дори себе си. Не само, че ще започнете да правите неща, които никога не сте подозирал, че можете, ами най-накрая ще направите перфектно движението, което работите с треньора си от месеци. След безчет работа върху техника, мобилност, сила и гъвкавост един ден ще направите перфектното изхвърляне, изтласкване или бътърфлай набиране и ще се чувствате НЕВЕРОЯТНО!

Промяна в начина ви на живот

Това, че сте заобиколени от тези енергични хора, неимоверно ще доведе до промени във вашето ежедневние. Преди да усетите, ще замените чипсовете и снаксовете с истинска храна. Уикендите ви ще бъдат посветени на семейството и някоя друга тренировка, с нетърпение ще очаквате дните за мобилност. Вместо да се видите с приятелите си за сладолед или обяд, първо ще отидете на тренировка и след това ще решите какво ще правите.

По-евтино е от терапия

Случвало ли ви се е да имате лош ден? Естествено! Може да се ядосан, фрустриран или наранен. В този момент може да искате да говорите с някого, да пиете или пък…да отидете на тренировка! Да дойдем в лошо настроение в залата не е най-приятното нещо, но се е случвало на всички ни. Нищо не ни помага да излезем от лошото настроение като малък разговор на четири очи с щангата и после доминация над някой комплекс.

Повече енергия

Всички знаем, че тренирането, под каквато ѝ да е форма, повишава нашата енергия. Сега представете си да комбинирате тази енергия с момента на изненадата над самите вас, резултатите и новите приятели. Тройна доза ендорфини!

Вашият треньор

Да, ВАШИЯТ треньор. Всички класове се водят от треньор, който гледа за правилното изпълнение на тренировките, скалиране и модификация на движенията, правилна техника, като може и евентуално да не зачете някое ваше повторение. Вашият треньор ще стане вашето вдъхновение, приятел, съветник по хранене… Дори да се преместите и да започнете да тренирате при нов треньор, винаги ще наричате стария си треньор – треньорът ми.

Опитайте кросфит: Правете повече в ежедневието си!

Кой не иска да има по-успешно ежедневие? Ще можете да се справяте с ежедневните си задачи много по-лесно, ще сготвите без проблем много питателна вечеря  и дори може да откриете нова приключенска страна към самите вас, които не познавате! Което ще направи вас самите по-забавни!

Ще изглеждате по-добре голи

Един прекрасен страничен ефект от Кросфит!

*По материали от BOXROX

И така, ако след тези 10 причини вече сте готови да опитате кросфит – елате да тренирате кросфит в CrossFit Dream. Първата тренировка е специална и целенасочена, за да можете спокойно да се уверите дали кросфитът е за вас. Повече информация ще откриете тук

Споделете с приятели: