С началото на Игрите всички си задаваха един въпрос – кой ще бъде коронясан за „Най-атлетичен мъж на Земята“, сега когато Рич Фронинг вече не се състезава индивидуално. Фаворит за спечелването на титлата бе Мат Фрейзър, но в края на краищата младият ветерат Бен Смит, който тази година бе за седма поредна година на Игрите спечели титлата с драматичен обрат в последното състезание в неделя. Бен сподели след Игрите – „Знаех си, че тази година ще е различна. Усещах го.“

При жените победител стана Катрин Таня Давидсдотър, която миналата година не успя да се класира за игрите. Тя споделя: „След като не успях да се класирам 2014 г. бях съкрушена, това само ме мотивира да работя повече и повече. Заслужаваше си!“ Голяма изненада при жените бе отказването от състезанието на Ани Торисдотър в последния ден. При изпълнението на тренировката Murph (1.6 км бягане, 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека, 1.6 км бягане), тя получи слънчев удар и не успя да влезе във времето, което бе предвидено за комплекса.

Бен Смит казва – „Бях ментално подготвен!“ По пътя към Игрите много бяха вече коронясали Мат Фрейзър. „Трябва да повярваш, че можеш да го направиш!“ – казва Смит относно напрежението по време на Игрите. Голяма роля изигра за победата и оттегляването на Фронинг и Калипа от индивидуалните участия. Смит спечели чрез постоянство след 34 място на Sandbag 2015, той не завърши по-слабо от 11, печелейки Heavy DT и Soccer Chipper и взимайки две втори места на Snatch Speed Ladder и Clean and Jerk.

Победата на Смит не беше лесна. За да се случи той трябваше да се пребори с мотивирания Фрейзър.

Стигайки до последните две тренировки Pedal to the Metal 1 и 2. Смит имаше 8 точки преднина пред Фрейзър. Фрейзър завърши втори, а Смит – четвърти. Фрейзър се качи на върха след първата част, но на прекалено висока цена, защото във втората част дефицитните HSPU му изиграха лоша шега. Смит пък имаше проблеми с тягата с 90-килограмовите пудовки, но в крайна сметка той успя да се пребори и завърши четвърти, печелейки титлата „Най-атлетичен мъж на Земята“

Катрин Давидсдотър спечели само едно състезание и това бе Pedal to the Metal 2. Но във всички останали тя не завърши под 21 място. Тя спечели точно тогава, когато трябваше, изпреварвайки Сара Сигмундсдотър, с която през цялото време разменяха първото място. Тя казва, че нейната стратегия е била „Да не дам всичко още в самото начало“.

Давидсдотър споделя, че обича незнайните състезания – „Обожавам да не знам какво ме очаква, така не трябва да се притеснявам!“

Нейната стратегия за победата бе: „Фокусът ми беше само и единственото върху мен. Няма значение къде са другите! Дадох най-доброто от себе си!“

При отборните състезания Рич Фронинг ни показа, че може да вземете индивидуалното участие от него, но не може да вземете мястото му на подиума. В първата му година в отборни състезания, Рич Фронинг поведе отбора си CrossFit Mayhem Freedom до първото място. Негови съотборници бяха Ели Къборд, Кристин Рефет, Лорън Нийл, Джеймс Хоубарт и Мат Хюит.

Титлата „Новобранец на годината“ бе дадена на Тия-Клер Тууми, която завърши втора при дамите, изпреварвайки Сара Сигмундсдотър в последните тренировки.

Титлата „Най-добро подобрение“ бе присъдена на Марго Алварез.

А титлата „Духът на Игрите“ бе дадена на Дан Бейли, който тази година направи най-доброто си представяне, завършвайки четвърти.

Споделете с приятели: