CrossFit Games Open 2018 приключи и е време всеки да направи равносметката за своето представяне. CrossFit Dream, като официално лицензирани кросфит зали, сме изключително горди от представянето на всички, които се престрашиха да се включат в приключението. Но за това малко по-късно.

Fittest in Bulgaria

Започваме с поздрав към всички 53 момчета и момичета, които се записаха за състезанието от България. Като брой хора това е два пъти повече от миналогодишните участници, което ясно показва, че кросфитът продължава да набира приятели и привърженици. Няма как да не сме горди от факта, че 30 от тези състезатели тренират в залите на CrossFit Dream!

При мъжете състезанието на ниво България беше спечелено от изключителен атлет – Чандлър Смит, на когото не достигна изключително малко да се класира за регионалното състезание в Берлин (Чандлър зае 25-то място в регион Европа Север, а се класират първите 20 състезатели).

Втора позиция и най-добре представил се българин стана Радослав Иванов, който изпревари със съвсем малка преднина Ставри Ставрев и Велчо Соколов. И тримата състезатели показват огромен потенциал и им пожелаваме да са здрави и уверени, за да продължат да се развиват и да подобряват представянето си.

При жените най-силно се представиха Елена Константинова, Деница Славова и Елина Пашаланова. Добрата новина от дамския фронт е фактът , че и трите състезателки участваха в Rx категория. Това е заявка за силно представяне в следващите години. Успех, момичета!

Fittest in CrossFit Dream

От състезателите на CrossFit Dream най-силно се представиха Бруно Енрикес, Първан Будинов и Кръстю Атанасов. И тримата имаха своите върхове и спадове по време на CrossFit Games Open, но сме сигурни, че всеки е взел изводи за себе си, подготовката си и следващите си стъпки.

29694027_10156126808822225_1843646513_o

При дамите ни най-предно класиране направи Теодора Виглова, след нея се класираха Мария Ценова и Лора Николова. Вярваме, че в следващото издание на игрите те ще се престрашат и ще прекрачат в Rx категорията.

Тук ни се иска да отличим представянето на няколко от състезателите. При дамите това е Диана Симова, която преди Open 2018 дори не беше чувала за кросфит, но се довери на емоцията и се впусна в надпреварата.

Специално искаме да отличим Никол Игнатова – единственият тийнейджър от България, който се престраши да се впусне в Open надпреварата. С подкрепата на баща си Тихомир и на треньорите тя постигна много, като за пръв път успя с голяма част от движенията. Браво, Никол!

При мъжете адмирациите ни отиват при Кръстю Атанасов, който от началото до края не изневери на себе си и с постоянство записа изключителни резултати. Само той знае къде беше преди година и къде е сега!

29829711_10156126809302225_764198100_o

Георги Митев също се открои със своята борбеност в тренировките. Възхитени сме от ентусиазма ти, Жоре! Продължавай да вървиш по пътя и да береш плодовете на добрите си решения!

CrossFit Games Open 2018 в CrossFit Dream

Този Open беше специален за нас. За пръв път организирахме записване в две зали едновременно, за пръв път имахме група от близо 30 състезатели, на които трябваше да осигурим информация, подкрепа, съдии, оборудване, пространство. Сертифицирахме четирима съдии, осигурихме допълнително работно време на залите. Дадохме много от себе си и обещаваме догодина да сме още по-добри!

Open тренировките се превърнаха в празник за треньорите (оставяме настрана умората и логистичните задачи) и за залите, тъй като видяхме много ентусиазъм, подкрепа и усилия. Вярваме, че след Open 2018 общността в залата е много по-силна и задружна, както и че много хора са се запалили да опитат тръпката догодина.

29747043_10156126805837225_2017050916_o

За нас, като треньори, един от най-забележителните моменти от надпреварата, беше комуникацията с атлет като Чандлър Смит. Макар да беше в залата само за записването на 18.4, ние бяхме в контакт с Чандлър през всичките пет седмици и обсъждахме комплекси, класирания, стратегии. Убедени сме, че за всички, които го видяха как тренира на живо и си поговориха с него, това е незабравим опит и урок по отношение, отдаденост и прецизност в тренировките.

CrossFit Games Open 2019?

След като квалификациите завършиха, е време да се готвим за следващите. В мечтите си можем да сме смели, а от действията ни зависи какво ще постигнем. Като начало за 2019 година си пожелаваме всички да сме здрави, за да можем да градим върху солидна основа. В цифрово изражение целите ни за догодина изглеждат така:

  • Поне 100 участници от България
  • CrossFit Dream отбор от 30 мъже и 15 жени
  • Половината мъже – в категория Rx
  • Поне три Rx дами
  • Групово записване на комплексите в състезателна атмосфера
  • Да помогнем на участници от нелицензирани зали със записи и съдии
  • Повече публичност на състезанието

За част от целите е нужна съвместната работа на цялото кросфит общество в България и разчитаме, че колегите от останалите лицензирани зали – CrossFit 681 и CrossFit Varna, ще положат усилия, за да превърнем част от целите в общи. И по-важното: да ги постигнем!

Следващото предизвикателство е Varna Throwdown. А след него – започваме да се готвим усилено за CrossFit Games Open 2019!

Споделете с приятели: