САЩ спечели третия CrossFit Invitational в Сан Хосе, Калифорния.

След като миналата година отборът на САЩ отстъпи на Света, тази година американците търсеха възмездие и го получиха в лицето на Калипа, Фронинг, Фуше и Бриджърс. Без съмнение това бе най-интензивният Invitational до този момент. След като първите два се проведоха в Берлин и Лондон, сега в Сан Хосе, Калифорния бяхме свидетели на уникален спектакъл в новия формат на състезанието, при който отборите вече са четири.

  • САЩ – Рич Фронинг, Джейсън Калипа, Джули Фуше и Емили Бриджърс. Треньор: Бека Войт
  • Канада – Лукас Паркър, Камил ЛеБланк-Базине, Мишел Летандра и Пол Трембли. Треньор: Рийд Маккензи
  • Европа – Саманта Бригс, Ани Торисдотър, Лукас Хогбърг и Бьоргвин Гуомундсон. Треньор: Мадс Якобсен
  • Австралия – Кара Уеб, Роб Форте, Кан Портър и Денае Броун. Треньор: Чад Маккей

Бяхме свидетели на истинско шоу още от самото начало, където трябваше да бъде направен комплексът Фран, само че не в стандартния му вариант 21-15-9 тръстъри и набирания, а 45 набирания и след това 45 тръстъра. Австралия тръгна много бързо тук, но благодарение на набиранията на ЛеБланк-Базине, Канада успя да грабне първото място,  печелейки 6 т., втори останаха Австралия с 4т., трети САЩ с 2 т. и 0 т.  за Европа.

Втората и третата тренировка се състояха от олимпийските движения изхвърляне и изтласкване. При жените Кара Уеб изхвърли над главата си 195 паунда, следвана от Мишел Летандра, която записа 192. Истинското шоу бе при мъжете, където Рич Фронинг тръгна с неуспешно изхвърляне на 280 паунда, но после записа 285. В последствие записа 300 и повтори пред публика личния си рекорд от 305 паунда. Публиката беше в еуфория.

При изтласкването видяхме доминация в лицето на Пол Трембли от Канада, който изтласка над главата си 365 паунда, които бяха недостижими дори за калифорнийския мечок Джейсън Калипа, който записа 355 паунда.

Четвъртата тренировка се изпълняваше от два атлета едновременно и се състоеше от 12 едновременни силови набирания на халки, след това 30 калории гребане на тренажор. Докато единият атлет гребе, другият държи щанга. Последваха 10 изхвърляния, по 5 на всеки атлет. Още от самото начало видяхме доминация на Европа. Саманта Бригс пусна щангата само веднъж. Благодарение на преднината, която Бригс и Торисдотър осигуриха, Европа спечели тренировката без проблем. Истинската битка беше за второто място – между САЩ и Канада. Калипа буквално изместваше със сантиметри гребния тренажор, когато беше на него. По едно време се наложи съдията, който следеше калориите да застопори с крак тренажора на Калипа. В крайна сметка благодарение на страхотната гребна техника на Калипа, САЩ взе второто място, Канада – трети и Австралия – четвърти.

 

Стигнахме и до петата последна тренировка, където всичко щеше да бъде решено. Тренировката се състоеше от 120 фута ходене на ръце от всички атлети едновременно, където ако един от атлетите падне, всички спират. След това 120 фута обръщане на 950 паунда гума, по 2 катерения на въже без крака за всеки атлет и накрая 120 фута напади с „Червея“. Първи с ходенето на ръце приключиха американците. И веднага започнаха работа върху обръщането на чудовищната гума. Наблюдаваше се много добра координация между двойките. В крайна сметка САЩ спечели петата тренировка.

Без съмнение бяхме свидетели на един страхотен Invitational и се надяваме за вбъдеще форматът да става все по-добър и по- добър.

Снимки: games.crossfit.com

Споделете с приятели: