Всички знаем, че редовно спортуващите хора имат нужда от повишен прием на протеини, за да поддържат прогреса си в залата. Затова в менюто им преобладават месо, яйца, млечни продукти. Ако и вие сте от тях, но ви е омръзнало да похапвате пържоли и омлети, вижте тази свежа рецепта за свински шишчета с ананас. Гарантираме, че хем ще внесе разнообразие в менюто ви, хем ще ви даде пълноценна доза протеини. А освен това е адски вкусна!

Продуктите:

750 г крехко свинско месо
сол на вкус
2 с. л. оцет
1/4 ч. ч. зехтин
1 ч. л. червен пипер
5-6 скилидки чесън
5–6 шайби ананас

 

Рецептата:

Смесете оцетa, счуканите със солта скилидки чесън, червения пипер и зехтина. Нарежете месото на средно големи кубчета (като за шиш) и го оставете в маринатата в хладилник за една нощ. Нарежете ананаса на кубчета и нанижете шишовете, редувайки свинско и ананас. Сложете ги да се пекат около 20 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Да ви е сладко!

Споделете с приятели: