Есента е тук и е време за предизвикателство. Такова, което ще ни извади от комфорта и тренировките, с които сме свикнали. Говорим за Fall Challenge – отборно гребане, в което за един месец всеки участник трябва да достигне разстояние от 100 километра.

Предизвикателството е отборно и като краен резултат се гледа средното разстояние, което всеки член на отбора е постигнал. За достигането на 100-те километра има цял месец.

Накратко:

  • Кога: 15 септември – 15 октомври
  • Какво: да се изминат 100 км с гребане
  • Как: разстоянието може да бъде разпределено произволно, целта е в рамките на месеца да се измине заложената цел

Организация:

  1.   Регистрирате се в сайта на Concept2: https://log.concept2.com
  2.   Присъединявате се към отбора CrossFit Dream Rowing Club
  3.   В личния си профил в сайта на Concept2 посочвате, че участвате в предизвикателството

За да не бъдете изненадани от предизвикателството, добре е да имате стратегия как да подходите към него. Сигурно е, че ще трябва да освободите време за тренировки, в които единствено да гребете, да разтягате и да правите техника. Много ще е трудно единствено да добавите гребането към обичайните  си тренировки.

Има различни стратегии да бъде изминато това разстояние. Ето няколко примера:

  • равномерно гребане всеки ден от предизвикателството – около 3,5 км дневно. Това се равнява на около 15 минути работа дневно
  • 20 гребания по 5 км с по два почивни дни в седмицата
  • при режим от три тренировки седмично ще трябва да добавите още три – така в “нормалните” тренировъчни дни ще трябва да изминавате по около 3 км., а в останалите – по 5 км.

За да е по-забавно, в зала Скайлер (където разполагаме с 10 гребни тренажора), ще посочим два часа в седмицата, когато да можем да правим групово гребане. Това ще са събота (9:00 часа) и понеделник (18:30 часа). През останалото време ще се организираме според случая.

Ако имате нужда от съвет – ще ви помогнем. Важното е още от началото да имате план!

Да бъдем отбор и да изгребем пътя до победата!

Споделете с приятели: