Понякога кросфит означава много повече от ежедневното физическо натоварване, към което сме пристрастени малко или много. Понякога само чрез тренировката изразяваме емоциите си и засвидетелстваме почит и уважение. Всички са чували за т.нар. „геройски комплекси“ в кросфит. Такъв е и „Мърф“ – неговата история е доста интересна и може да ви накара да настръхнете.

Денят на загиналите във войните (Memorial Day/Decoration day) е национален празник на САЩ, честван ежегодно през последния понеделник на месец май. Този празник почита всички американски военни, които са загинали по време на военна служба в името на страната. Първоначалната идея е да се почитат загиналите съюзнически войници от времето на Гражданската война в САЩ. След Първата световна война са включени всички останали загинали военни.

 

За Кросфит обществото този празник е от огромно значение и всяка година той се отбелязва с правенето на Геройския комплекс „Мърф“, в чест на военноморският ТЮЛЕН. Лейтенант Майкър Мърфи е убит в Афганистан на 28 юни 2005 г. Този комплекс е бил един от неговите любими и го е кръстил „Бронежилетка“. След смъртта си, той е награден с най-високото отличие на американските военни сили „Медалът на честта“.

Какво е „Мърф“ за кросфитърите?

За Време:

1.6 км бягане
100 набирания
200 лицеви опори
300 клека
1.6 км бягане

Ако имате 10 кг жилетка или бронежилетка, носете я.

Предизвикателството е голямо, но това няма да спре един герой, нали? Пробвай се и ти!

Споделете с приятели: