Всяка година Дейв Кастро запознава CrossFit обществото с нови движения и тренировки. През 2013 това бяха „червеят“ и „прасето“. През 2014 – „големият Боб“ и „скоростната шейна“.  Времето, в което правим обикновени лицеви опори и набирания свърши!

Хората, които се занимават с Кросфит по света стават все по-добри и по-добри, а това определено е нещо, което заслужава да бъде отбелязано. Минусът е, че сега трябва да се адаптираме към по-технични и предизвикателни движения. Ето новите движения, които ще видите по време на Open Games 2015:

  1. Четворни скокове на въже. Точно така! Вие сте експерт в двойните? Може би сте виждали и правите един-два тройни. Е, това все още е недостатъчно! ЧЕТИРИ ротации е новата мярка за елит в CrossFit!
  2. V-седеж за време. Може да издържите 45 секунди в L седеж на паралетите? Това е похвално. Но сега… нека слезем още надолу по азбуката. Само нека се благодарим, че Дейв Кастро още не е пуснал Z-седеж…
  3. V-набиране. Тривиалните стриктни набирания, киппинг и бътерфлай набирания, дори и L-набиранията са познати на повечето от нас….но V-набирането е ново предизвикателство, дори и за най-добрите от нас!
  4. Пръсти до лакти. Не, не сте прочели грешно. Не пръсти до пръсти и не колене до лакти. Пръсти до лакти ще ви накара да обърнете внимание още малко на вашата мобилност.
  5. Катерене на въже без ръце. Не сме сигурни как точно това ще се случи, но едно нещо знаем – Рич Фронинг ще бъде много добър в него! Нашият съвет е да започнете да работите върху силата на захапката отсега.

* По материали от http://blog.thewodlife.com.au/

Споделете с приятели: