Ето, че първото състезание по Кросфит в България- Dream Games, приключи. След две квалификационни седмици, три комплекса на финалите, много емоции и високи дози адреналин, нашата малка страна има своите Кросфит шампиони. Ето и кратък обзор на всичко, което се случи в залата и извън нея.

Първият квалификационен комплекс се състоеше от две движения с щанга- преден клек и избутване на щанга над глава за 9 минути. Повторенията бяха 5/5, 7/7, 9/9 и т.н.
Вторият комплекс се състоеше в това всеки състезател да направи максимален брой бърпита за 9 минути.

След края на двете седмици оформихме и временното класиране, като въз основа на него определихме две групи при мъжете и жените- Pro и Intermediate. Оттук нататък следваха финалите. На терена на училище „Българско школо“ в София и с подкрепата на Nitrotiger, всеки от състезателите щеше да се сблъска с три комплекса от упражнения, в които да покаже и да даде най- доброто от себе си, за да се изкачи на почетната стълбичка на победителите.

Първият комплекс беше максимален брой повторения на движението суинг с пудовка до очи и с една ръка в рамките на 1 минута, последвано от максимален брой лицеви опори с отлепяне на ръцете за 1 минута и накрая- клек с пудовка- максимален брой повторения за 1 минута. Всичко това се повтаря 3 пъти.
Вторият комплекс– 15 повторения мъртва тяга, 12 повторения обръщане, 9 повторения избутване на щанга над глава и 6 повторения преден клек без оставяне на щангата на земята. Всяко изпускане на щангата носи 5 наказателни бърпита. Целта беше да се направят 5 кръга за 10 минути.
Третият комплекс– 4 дължини тичане в рамкита на очертанията на игрището, последвани от 27-21-15-9-6 повторения на скок на кутия и бърпита.
Класирането направихме въз основа на общият брой повторения на всеки участник за трите комплекса.

И за да сме максимално справедливи и точни в оценките си, тук ви предлагаме да видите цялото класиране при мъжете и жените в двете групи.

 

 

Спонсорството на състезанието бе осигурено от Nitrotiger– най- добрият онлайн магазин за хранителни добавки, Fitneski– най- вкусните и здравословни десерти, минерална вода „Савина“ и първата лицензирана зала за Кросфит- CrossFit Dream.

Ето и наградите, които победителите получиха:

Мъже и жени Pro:

  • Първо място: хранителни добавки и шейкър плюс златна карта за пазаруване от Nitrotiger; 100 лв от CrossFit Dream, Fitneski
  • Второ място: хранителни добавки плюс златна карта за пазаруване от Nitrotiger, Fitneski
  • Трето място: хранителни добавки и шейкър от Nitrotiger, Fitneski

Мъже и жени Intermediate:

  • Първо място: хранителни добавки и шейкър плюс златна карта за пазаруване от Nitrotiger; 50 лв от CrossFit Dream, Fitneski
  • Второ място: хранителни добавки плюс златна карта за пазаруване от Nitrotiger, Fitneski
  • Трето място: хранителни добавки и шейкър от Nitrotiger, Fitneski

 

Благодарим на всички, които взеха участие в първото състезание по Кросфит в България, на спонсорите, публиката и всички, които ни помогнаха в това трудно начинание. Вярваме, че с такива инициативи допринасяме за развитието и популяризирането на този млад спорт у нас!

 

Споделете с приятели: