Нова година, нов CrossFit сезон. Отново десетки хиляди, желаещи да  изпитат тръпката от участието в най-безмилостното кросфит състезание…и да достигнат до финалите. Интересно ли ти е да знаеш през какво трябва да премине един кросфитър, за да бъде на финал? А мечтаеш ли и ти да бъдеш част от това невероятно изживяване?

Пътят към Игрите започва от първата спирка – Отворените Първенства, или така наречения „Open”. Регистрацията за тях стартира на 15 януари 2014 г. Както знаем, веднъж седмично Кросфит Централата обявява по една тренировка, която всички участници трябва да направят. Първата тренировка ще бъде обявена на 27 февруари 2014г., а петата и последна –  на 27 март 2014г. Миналата година заявка за участие в Open-a бяха направили над 138 000 атлети, a колко ще са сега, можем само да гадаем.

Тази година има някои промени в регламента на Отворените първенства. Комплексите ще бъдат обявявани в четвъртък и ще могат да се правят до 17:00ч. в понеделник. Както миналата година, така и тази, атлетите ще имат 4 дни, за да направят тренировките и да представят резултатите си.
Въведени са и някои нови изисквания за атлетите. Тези, които правят комплексите в афилиирана зала, ще трябва да:
1. Използват афилииран съдия, който е завършил CrossFit курса за съдии
2. Заверят своите резултати от мениджъра на афилиираната зала.
3. Направят видеозапис на своите тренировки. Видеото се изисква, за да бъдат раздавани парични награди, а също така и за да може екипът на Игрите да ги преглежда във всеки един момент.

 

След края на Отворените първенства най-добре представилите се 60 мъже и 60 жени от всеки регион ще трябва да предоставят минимум ЕДНО пълно видео на отворени тренировки. На атлетите няма да бъде казано кое видео ще трябва да изпратят преди края на последната отворена тренировка, а видеото ще бъде валидирано от екипа на Игрите.

След валидацията първите 48 мъже и 48 жени, както и 30те най-добри отбора от всеки регион, ще се класират за Регионалните Първенства, а там вече ще бъдат избрани най-добрите CrossFit атлети, които ще посетят Карсън, Калифорния в битка за титлата най-атлетичен мъж и най-атлетична жена на планетата.

 

Тази година определено се очертава сериозна и доста интересна битка…Ние ще следим всичко отблизо, а ти?

Споделете с приятели: