В интервю с Дейв Кастро трикратният носител на титлата „Най-атлетичен мъж на планетата” Рич Фронинг сподели  плановете си за евентуално приключване на своята индивидуална кариера. Това се случи броени мигове след загубата на отбор „САЩ” от „Света” на CrossFit Invitational в Берлин, Германия. „Беше трудно да се сработим с момичетата ” – казва Фронинг. „ Постоянно сме заедно с момчетата и знаем нашите силни и слаби страни, но имахме само 3 дни да се сработим с момичетата и беше наистина трудно.” На няколко пъти Фронинг загатна за евентуално ориентиране към отборните състезания.

Дали 26-годишният атлет ще сложи край на забележителната си кариера като индивидуалист и ще стане капитан на своя отбор CrossFit Mayhem, или пък това е трик – при всички положения след сезон 2014 ще знаем.

 

Рич Фронинг-младши е роден на 21 юли 1987 г. в Маунт Клемънс, Мичиган, САЩ. Малко след раждането му семейството му се мести в Кууквил, Тенеси. Учи в гимназия Кууквил, където играе бейзбол, както и малко американски футбол. Дипломира през 2005 г., и получава бейзболна стипендия за колежа Уолтър Стейт. След като решава да сложи край на своята бейзболна кариера, Фронинг започва работа в пожарната на Кууквил. През това време той вече се е записал и учи в Техническия университет на Кууквил. Докато тренира в пожарната в Кууквил, Фронинг проявява интерес към Кросфит и скоро това се превръща в негова страст. През 2009 г. той започва да тренира и да се състезава.

 

Първата му изява на по-мащабно състезание е през 2010 г. на централноизточното регионално Кросфит състезание, където печели първото място. През същата година на Кросфит Игрите той завършва втори след Греъм Хоумбърг. Кросфит искрата във Фронинг вече се е превърнала в пожар и през 2011 г. той се завръща на Игрите, този път като шампион. През 2012 г. той печели отвореното и регионалното състезание, както и Игрите за втори път, превръщайки се в единственият човек, който печели Игрите два пъти поред. През 2013 г. Фронинг не само пише история, а се превръща в жива легенда. Той става единственият човек в историята на спорта, който печели отвореното и регионално състезание две години поред, както и Игрите за трета поредна година.

Мнозина се питат кое е нещото, което превръща Рич Фронинг в корифея на спорта. За себе си той казва следното: „Аз силно вярвам, че всичко, което правя, не правя за себе си, а в името на Бога. Аз съм силно религиозен и вярвам, че това е моята цел тук.”

В момента Рич Фронинг живее заедно със съпругата си Хилари в Кууквил, където наскоро отвори своя собствена зала CrossFit Mayhem.

Как тренира този изключителен атлет? Между 3 и 6 пъти на ден. Първата му тренировка е към 7:00 сутринта. Впечатляващо, нали? Тренира всеки ден, но ако реши да почива, обикновено кара колело или плува. В тренировките му задължително присъстват олимпийските движения, както и основните силови движения (тяга, клек). Любимото му движение е тръстър. Не обича да тича. Любимият му комплекс: Изабел: 30 изхвърляния с щанга за време. Най-омразният му комплекс пък е всеки, в който има тичане.

 

А добрата новина е, че в София вече има официално лицензирана зала за Кросфит, в която и ти можеш да тренираш като Рич- CrossFit Dream!!!

Споделете с приятели: