Сезонът на летните отпуски е в разгара си и всеки от нас иска да избяга от големия град поне за няколко дни. Често в залата ми задават въпроса: “ Какво да тренирам докато съм на морето“? Естествено е, че това много зависи от конкретните условия и от това какво оборудване има в хотела. В повечето случаи обаче не знаем нито едно от тези две условия и ето защо аз препоръчвам тренировки със собствено тегло или такива, които изискват минимална екипировка.

А защо да се лишавате от готината емоция на спорта, при положение, че винаги има варианти за поддържане на формата, дори и ако сте далеч от залата?  Най- важното е да има малко време и много желание и нещата се получават. Какво по-хубаво от това да започнете деня си с освежаващ крос по плажа? Можете да използвате всяко място, на което се намирате в момента – на морето, в планината на ски, в хотелската стая или квартирата. Дори и да не разполагате с много време, достатъчно е да качите няколко пъти стълбите на хотела с максимално възможното за вас темпо например.  Не е необходимо специално оборудване, в повечето случаи е достатъчно използването на собственото тегло. Ако наблизо имате стълби, парк, алея или плаж, с малко въображение можете да направите такава интензивна тренировка, каквато дори и в залата рядко се случва.

Тук ще ви даваме най- различни идеи как да направите престоят на морския бряг или в планината още по- вълнуващ и пълноценен. И най- важното – няма да нарушавате тренировъчният си ритъм и програма. Тренировките, които ще ви предложим по-долу, са подходящи за всеки – за мъже и за жени, за хора в топ форма и не чак толкова добри спортисти…защото както знаем, кросфит комплексите лесно се модифицират в зависимост от моментната форма и възможностите на трениращия. Ако не можете да изпълните зададения брой повторения, скалирайте!

И така, започваме:

– 10 лицеви опори, 10 клека, 10 коремни преси6 рунда за време;

– 10 вертикални скока, 10 лицеви опори, 10 коремни преси5 рунда за време;

-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1  бърпикоремна пресаза време;

– 10 бърпи– 75 скока на въже – направете максимално много рундове за 12 мин.;

– 5 бърпи ,10 коремни преси ,15 лицеви опори ,20 клека ,25 скока върху кутия* 3 рунда за време;

35 повторения от всяко едно движение: клек, колене до лакти*, клек, коремна преса, напад, клек3 рунда за време;

– 10 скока на кутия*, 5 лицеви опори, 10 клека– колкото можете кръгчета за 15 мин.

– 150 бърпита за време;

– 50 клека, 400м. бягане, 4 рунда за време;

– 1600м. бягане, като в началото на всяка минута спирате и правите 50 клека;

*Скоковете на кутия можете да изпълнявате на стълби или по-висок тротоар. Колене към лакти можете да замените с вертикални повдигания на краката от поза свещ.

Всички знаем – човекът е човек, когато е на път! 🙂

Не спирайте да се грижите за себе си, дори когато сте на път!

Споделете с приятели: