Завръщането на една легенда.

Точно така Крис Спилър от Югозападния регион отива на Игрите за седми път!

Единствените други атлети, които могат да се похвалят с това постижение са Джейсън Калипа и Бека Войд.
„Много съм щастлив, че имах възможност да видя как Кросфит помага на хората“ – казва спортистът в едно свое интервю.

Крис Спилър е единственият атлет, който е присъствал на Игрите през далечната 2007 г. Миналата година заради нелепи обстоятелства той не успя да се класира за Игрите, завършвайки четвърти, но тази година с излизането си в залата той бе наясно с едно и това е, че трябва да даде всичко от себе си! Още с участието си на първия ден от Регионалните, всички ние видяхме един различен Спилър. Сякаш миналата година и споменът за нея не съществува.

 

Много коментари бяха пуснати, че няма да може да се справи, но Спийл обори всички тези мнения, печелейки две първи места    и четири финиша в топ 6. Единствената неблагоприятна тренировка, която го тласна на второто място бе изхвърлянето от изправена позиция, където въпреки личното си тегло от 68 кг, той успя да изхвърли над главата си 99 кг. След Регионалните, на въпроса как се чувства, той отговори „Страхотно. От утре започвам подоготовката за последното ми участие на Игрите.“ Спийл, подобно на Фронинг обяви, че това ще бъде последното ми участие на Игрите, като не спомена нищо за отборна надпревара.

Крис Спилър е от малкото атлети, които правят само по една тренировка на ден и задължително почиват всяка седмица. Ето какво казва той за своя начин на тренировки: „Трябва да има възстановяване, ако искате да има интензивност. Трябва да има интензивност, ако искате да видите резултати.“

Споделете с приятели: