Поредното изпитание по пътя към финалите на CrossFit Games 2016 е с продължителност само 7 минути. Това трябва да ни говори, че Дейвид Кастро и неговият екип са сътворили смазваща тренировка. След като първите две предизвикателства бяха с продължителност 20 минути, 16.3 представя нещо по-различно. И така, в тренировка 16.3 за седем минути трябва да се завършат възможно най-много кръгове от:

[column size=“one_half“ is_last=“false“]

Оригинална версия:

10 изхвърляния без клек (power snatch)

3 силови набирания на лост

Работна тежест:

Мъже : 34 кг.

Жени: 25 кг.

[/column]

[column size=“one_half“ is_last=“true“]

Скалирана версия

10 изхвърляния без клек (power snatch)

5 набирания на лост до гърди с подскок

Работна тежест:

Мъже : 20 кг.

Жени: 15 кг.

[/column]

 

Изисквания: Както обикновено, тренировката започва с щанга в покой на земята. След началният сигнал състезателят изпълнява изхвърлянията, след което се преминава към лоста за набирания. След завършването на серията с набирания започва следващият кръг от тренировката. Резултатът от 16.3 е общият брой повторения, завършени за седем минути.

Тайбрек: И в тази тренировка има тайбрек. Затова е необходимо да се отбелязва края на всеки кръг. При подаването на крайния резултат се отбелязва общият брой завършени повторения. Освен това обаче се отбелязва и времето, в което е завършен последният пълен кръг от комплекса. В случай, че двама състезатели имат равен брой завършени повторения, по-напред в класирането ще попадне този, който има по-нисък тайбрек.

Бележка: Тайбрекът се посочва като време от началото на тренировката, а не като времето, оставащо до края на тренировката. Затова е удачно часовникът да се настрои на режим отброяване на изминало време, а не на режим за измерване на оставащо време до края на комплекса.

Стандартите за записване са както обикновено, а както вече знаете – може да направите комплекса в CrossFit Dream, където сертифицирания съдия за CrossFit Games 2016 Кирил Любенов ще потвърди вашия резултат.

Вижте изискванията за изпълнение на упражненията от комплекса:

 

Записването на 16.3 става след предварителна уговорка за ден и час. Срокът за подаване на резултатите е понеделник, 14 март, 23:00 часа българско време. 

Успех!

 

Споделете с приятели: