Чул си от приятел, че кросфит тренировките са страхотни и ефективни. Или си прочел в интернет. Или си тренирал някъде, където някой твърди, че нещо е кросфит, но не си сигурен. Както и да си разбрал за кросфита, сега си попаднал на правилното място – CrossFit Dream са единствените официално лицензирани кросфит зали в София. Прочел си какво е кросфит и си решил да опиташ. Ето какво трябва да знаеш:

Първата тренировка по кросфит е опознавателна – ти се запознаваш с нас, ние се запознаваме с теб. Нашата цел е да се запознаем с твоето състояние – функционално, но и здравословно. Ако досега не си тренирал кросфит, при първото си посещение в CrossFit Dream ще ти представим основните принципи, по които структурираме тренировките, ще те запознаем с правилата и ще ти зададем подходящи за състоянието и формата ти упражнения.

За да сме максимално полезни, организираме група с начинаещите атлети. Така ще можеш да получиш достатъчно внимание и информация за нашите тренировки и методика, за да може обективно да прецениш дали този тип тренировки е за теб.

Правим отделни часове за начинаещи, за да не предизвикваме стрес – първото посещение в кросфит зала може да е стресиращо – няма ги познатите фитнес уреди, работи се с тежести, пудовки, има дъска, на която са изписани странни абревиатури. Има и хора, които се струпват около дъската, цъкат с език и изглеждат доста уплашени (същите тези обикновено си тръгват с широка усмивка, след като са изпълнили цялата тренировка).

Цялата тази ситуация може да ти се стори странна и да предизвика куп въпроси, а ние да не можем да ти дадем нужните отговори, докато се занимаваме с останалите трениращи. А ние не искаме това. Ние искаме да сме сигурни, че сме ти дали цялата информация, за да можеш да разбереш дали кросфитът е твоят спорт.

Ето и малко предварителна подготовка – можеш да си сигурен, че кросфит не е за теб, ако:

  • Тренираш, защото знаеш, че трябва, а не защото искаш
  • Предпочиташ да тренираш сам, а не в група
  • Ходиш в залата, само за да си направиш 30-минутното кардио
  • Не обичаш конкуренцията и състезанията
  • Ходиш в залата, за да прекараш час-два в сладки приказки

Ако не си съгласен с горните твърдения, значи си готов за първата си тренировка в CrossFit Dream, запази твоя час в графика на избраната от теб зала.

 

Споделете с приятели: