Четвъртият комплекс от квалификациите за CrossFit Games е истинско предизвикателство. Той включва четири движения, които се изпълняват в продължение на 13 минути. За изпълнение на тренировката е задължително да се използва гребен тренажор. Срокът за подаване на резултатите е понеделник, 21 март, 23:00 часа българско време. И така, 16.4:

Разполагате с 13 минути, за да направите възможно най-много кръгове и повторения от следните упражнения:

55 мъртва тяга (deadlift)
55 изхвърляния на медицинска топка (wall-ball shots)
55 калории гребане (на гребен тренажор)
55 опори на стойка на ръце (handstand push-ups)

Оригинална версия

[column size=“one_half“ is_last=“false“]

Мъже
Мъртва тяга – 102 кг
Медицинска топка – 9 кг
Височина на целта – 3 м

[/column]

[column size=“one_half“ is_last=“true“]

Жени
Мъртва тяга 70 кг
Медицинска топка 6 кг
Височина на целта 2.75 м

[/column]

Скалирана версия

 

[column size=“one_half“ is_last=“false“]

Мъже
Мъртва тяга 61 кг
Медицинска топка 9 кг
Височина на целта 2.75 м

[/column]

[column size=“one_half“ is_last=“true“]

Жени
Мъртва тяга 43 кг
Медицинска топка 4 кг
Височина на целта 2.75 м

[/column]

Изисквания: Преди началото на тренировката състезателят трябва да застане до стена и да отмери и отбележи височината, до която трябва да достигат краката при опорите от стойка на ръце. Комплексът започва с щанга в покой, като след сигнала от часовника се изпълняват 55 повторения мъртва тяга. Следват изхвърлянията на медицинска топка, гребането на тренажор и лицевитеопори от стойка на ръце. Когато приключи с всички повторения от кръга, състезателят започва отначало.

Общият резултат е броят на повторенията, завършени за 13 минути.

Тайбрек – в рамките на всеки кръг трябва да се маркира времето, в което е приключило гребането. Крайният резултат е броят на всички повторения, но при равенство по-напред в класирането ще попадне състезалят, който е завършил гребането си по-рано.

Бележка: Тайбрекът се посочва като време от началото на тренировката, а не като времето, оставащо до края на тренировката. Затова е удачно часовникът да се настрои на режим отброяване на изминало време, а не на режим за измерване на оставащо време до края на комплекса.

Стандартите за записване са както обикновено, а както вече знаете – може да направите комплекса в CrossFit Dream, където сертифицирания съдия за CrossFit Games 2016 Кирил Любенов ще потвърди вашия резултат.

Вижте изискванията за изпълнение на упражненията от комплекса:

Препоръки и треньорски съвети:

Споделете с приятели: