Дойде време и за последния комплекс от квалификациите за CrossFit Games 2016. 16.5 е истинска лудост, събирайки в себе си две от най-комплексните движения в нашия спорт – тръстери и бърпита. За изпълнението на тази тренировка не е поставено времево ограничение, в нея трябва да се изпълнят всички предвидени повторения. Самото представяне на комплекса бе истинско шоу, като в него се състезаваха Фронинг, Фрейзър и Смит!

И така, представяме ви 16.5:

21-18-15-12-9-6-3 повторения от

[column size=“one_half“ is_last=“false“]

Оригинална версия
Тръстери
Бърпи с прескачане на лоста

Мъже – 43 кг
Жени – 29 кг

[/column]

[column size=“one_half“ is_last=“true“]

Скалирана версия
Тръстери
Бърпита с прескачане на лоста

Мъже – 29 кг
Жени – 20 кг

[/column]

Изисквания: Тренировката започва с щангата в покой, състезателят е изправен до нея. След началния сигнал се изпълняват 21 повторения от тръстер, последвани от 21 повторения бърпи. С това първия кръг приключва. Следват 18 повторения в същата последователност, 15 повторения и така нататък. Тренировката включва общо 168 повторения от двете движения.

Комплексът приключва, когато състезателят завърши последното бърпи и застане прав до лоста. Резултатът се подава като брой изминали минути и секунди, без да има закръгляния.

Стандартите за записване са както обикновено, а както вече знаете – може да направите комплекса в CrossFit Dream, където сертифицирания съдия за CrossFit Games 2016 Кирил Любенов ще потвърди вашия резултат.

Вижте изискванията за изпълнение на упражненията от комплекса:

Срокът за подаване на резултатите е понеделник, 28 март, 23:00 часа българско време. Не губете време, съсредоточете се и напред!

Споделете с приятели: