Втората тренировка от CrossFit Games Open 2017 отново включва използването на дъмбели (за пръв път такива бяха използвани в 17.1). Този път с тях ще се правят ходещи напади и обръщания. Комплексът 17.2 включва 4 движения, които се изпълнявят в AMRAP (колкото е възможно повече кръгове) за 12 минути. Коварното е, че и четирите движения поставят хвата и предмишниците в огромно напрежение.

Тренировката включва две различни разновидности на кръговете, които се повтарят периодично.

Какво точно е 17.2?

В рамките на 12 минути се изпълняват максимален брой кръгове от:

Кръгове 1 и 2

  • 50 фута (15 метра) ходещи напади с дъмбели
  • 16 пръсти до пръсти*
  • 8 силови обръщания с дъмбели

Кръгове 3 и 4

  • 50 фута (15 метра) ходещи напади с дъмбели
  • 16 силови възлизания на лост*
  • 8 силови обръщания с дъмбели

След 4-ти кръг се започва с поредицата от кръг 1

В оригиналната версия мъжете работят с дъмбел 22.5 кг (50 либри), а жените – 15 кг дъмбел (35 либри).

При скалираната версия броят повторения е същият, като работната тежест е 15 кг за мъжете и 10 кг за жените. Движенията „пръсти до пръсти“ и „силови възлизания на лост“ са заменени съответно с повдигане на коленете от вис и набирания.

Отчитане на резултата

Крайният резултат от тренировката е общият сбор на завършените за 12 минути повторения. Всяка от сериите напади се равнява на 10 повторения. Класирането се изчислява на база изпълнени повторения от най-много към най-малко.

При равен брой повторения между двама участници се гледа времето, за което е завършен последният пълен кръг (времето, когато е завършила последната серия обръщане с дъмбели). Състезателят с по-ниско време получава по-високо класиране.

Какво трябва да знаем за 17.2?

Комплексът е замислен така, че да натовари максимално хвата. Нападите се изпълняват с позиция на дъмбелите като за преден клек – т.е. вдигнати на раменете. Следва движение с вис на лост и движение, при което дъмбелите се вдигат от земята. Това „ще изпържи“ предмишницата и ще направи последните минути от комплекса кошмар.

Нападите трябва да се изпълняват с докосване на коляното до земята при всяко повторение, а краката да се редуват. „Пътят“ от 15 метра трябва да е маркиран на всеки 1.5 метра, като след средата (7.5 метра) състезателят се обръща и тръгва в обратната посока. При невалидно повторение се започва от последния достигнат маркер.

При набиранията (за скалирана версия) брадичката трябва да преминава над лоста при всяко повторение. Позволени са набирания с кип, както и бътерфлай – стига брадичката да минава над лоста.

Този път само равномерно дишане няма да е достатъчно, атлетите трябва да разпускат мускулите между сериите и да имат тактика за кратки почивки. И да покажат силна воля!

Както и в предишните години, CrossFit Dream дава възможност на всички, които имат желание да запишат официално видео, верифицирано от сертифициран съдия. Записването на петте квалификации става с предварителна уговорка на дата и час и е с цена 20 лв. за атлети, които не са членове на нашата зала.

Предварителното записване е задължително!

Успех на всички състезатели!

 

Споделете с приятели: