На пръв поглед това име гали ухото и би трябвало да се носи от грациозна дама с нежна душа. Дама, която да дарява нежност,да изисква внимание и да кара хората да се обръщат след нея, удивени от топлината на усмивката й. В определени ситуации тя би следвало да предизвиква повишена телесна температура, обилно изпотяване и учестено дишане. Не се заблуждавай, не става дума за реална жена, която можеш да срещнеш в МОЛ-а или на улицата, а за кросфит комплекс с това нежно женско име. Всъщност, това е един от основните комплекси, чрез който можеш да проследиш напредъка си. Направи го веднъж, а след това го повтори – най- рано след месец обаче.

Комплексът е съчетание от четири основни движения- набиране, лицеви опори, коремни преси и клек. Няма тежести, няма утежнения- само собствено тегло. Идеята е да се направи за възможно най- кратко време. Важно е да знаеш, че не можеш да преминаваш от едно упражнение към друго, без да си изпълнил докрай зададените повторения.

И така…

1. Набиране – 100 повторения. Можеш да сменяш хвата по най- различни начини, важно е само брадичката да преминава нивото на лоста при всяко повторение. Ако си начинаещ или имаш здравословен проблем, можеш да опиташ хоризонтални набирания на халки или на нисък лост.

2. Лицеви опори – 100 повторения. Тук също можеш да променяш позицията на ръцете по различни начини. Ако си начинаещ, пробвай да изпълняваш опорите от колене или в краен случай опрян на пейка или лежанка.

3. Коремни преси – 100 повторения. Легни на пода по гръб и сгъни краката в коленете. От тази позиция повдигни трупа нагоре, като отлепиш лопатките от пода и повдигнеш максимално нагоре и напред.

4. Клек – 100 повторения. Внимавай коленете да не преминават линията на пръстите на краката, гърбът да е прав, а тежестта при клека да е върху петите. Клякай малко под хоризонтала, т.е. дупето съвсем леко да е слязло под нивото на коляното.

Ако си мислиш, че си достатъчно напреднал или силен, опитай да направиш комплекса с допълнителни тежести- жилетка, верига или каквото имаш под ръка. Можеш да пробваш лицевите опори с отлепяне на ръцете от пода, с пляскане, с подскок…Задължително запиши времето си, за да може след това да имаш база за сравнение.

Моето най- добро време е 13:35 минути. А твоето?

Споделете с приятели: