В началото на месец март си организирахме малко бягство от сивото ежедневие в големия град и прекарахме три дни в една чудесна спортна база – в с. Нови Извор, недалеч от Асеновград. Имахме на разположение специално оборудвана зала за щанги, както и зелени поляни за раздвижване на открито. Тъй като и преди сме били гости на хотела, страхотните ни домакини знаеха, че здравите тренировки отварят страшен апетит и ни бяха приготвили богато меню от домашни гозби. Всички си облизахме пръстите…домашните яйца, мед, мляко, сирене, кашкавал, както и току що закланото агне бяха малка част от вкусотиите, които опитахме.

 20160305_180826

Както обикновено – тренирахме по три пъти на ден – една загрявка с тичане навън преди закуска за хубав старт на деня, една силова преди обяд за изразходване на енергията и кардио тренировка привечер на открито – за разкош. На силовите тренировки наблегнахме върху техниката и обърнахме внимание на неща, за които нямаме много време в ежедневните тренировки. На следобедните пък се забавлявахме предимно с отборни игри, обожавани от участниците с повечко спортна злоба. Всеки ден завършваше с уморени, но щастливи физиономии. За любителите на спа релакса пък вечерта имаше сауна.

20160305_180820

Времето беше с нас – слънцето ни зареди с толкова много витамин Д, че си имаме за цяла година напред! 🙂

Този бууткемп бе поредното доказателство, че активната почивка винаги е по-добрият вариант от ленивото нищоправене през почивните дни с купа пуканки пред телевизора. Без значение дали си млад или стар, атлетичен или тромав, спортът сред природата е най-големия подарък, който може да направиш сам на себе си. Затова те очакваме на следващия спортен лагер, който ще се проведе в периода 6-8 май в Националната Спортна База Белмекен. Ние, участниците в мартенския бууткемп вече с нетърпение го очакваме…

За повече информация и записване – следи събитието ни във Facebook!

20160305_132255

Снимки от лагера можете да разледате тук

Споделете с приятели: