След края на квалификациите за CrossFit Games 2016 правим равносметка. Вече ви разказахме за различните комплекси и общото представяне на отбора на CrossFit Dream. Сега е време и състезателите да разкажат своите впечатления. Днес ви представяме Бруно Енрикес. Той тренира с нас от около година, изключително отдаден и съвестен в тренировките. Бруно е на 32 години, висок е 180 сантиметра и тежи 72 килограма. В скалираната версия на CrossFit Games се класира на 43-то място в Европа.

Защо се записа на квалификациите?

Исках да се състезавам и да предизвикам себе си. Квалификациите са страхотна възможност да изпиташ физическите и психическите си умения. Пет седмици, в които наистина трябва да си “в зоната” и да даваш всичко от себе си. Обичам както духа на състезанието, така и духа на общността. А беше дори още по-добре всичко това да се прави с приятели.

Оправдаха ли се очакванията ти?

Да. Тренировките бяха различни и предизвикателни. Разочарован съм само, че не бяха включени скокове на кутия 🙂

Кой комплекс беше най-труден?

16.2 беше най-трудният за мен. Чувствах се много щастлив, но до последната серия обръщане с клек (на 83 кг). Не успях да направя дори едно. Беше ми прекалено тежко и трябва да работя в тази посока. 16.4 и 16.5 бяха болезнени, но ми харесаха.

Какво ще подобриш за следващата година?

Целта ми за следващата година е да се включа в Rx дивизията. Има няколко области, в които трябва да работя и да подобрявам:

– силата като цяло. Трябва да мога да вдигам с 15-20% по-големо тежести, без да губя скорост и издръжливост
– техниката на Олимпийските движения (изхвърляне и изтласкване)
– да мога да правя няколко двойни скока на въже и силови набирания на халки

Какво очакваш от CrossFit Dream, за да станеш още по-добър?

Да продължа да получавам същата подкрепа, за да подобря представянето и уменията си. Новите силови тренировки са много добро допълнение към програмата на залата. Треньорите са много подготвени и са истински професионалисти. Трениращите са най-различни – с различна сила и форма. Това е перфектното място за тренировки!

Споделете с приятели: