Или как рапърът Рик Рос сваля 45 кг. и значително подобрява здравословното си състояние, благодарение на Кросфит?

Преди 3 години Рик тежи 136кг. и получава два припадъка дневно, което го кара да вземе спешни мерки и да се погрижи за здравето си. Сега той е на 37 години и продължава активно да се занимава с музика, да издава албуми и да изпитва удоволствие от живота, но междувременно е въвел някои значителни промени в ежедневието си, отдавайки приоритет на здравето си. Променил е хранителните си навици и тренира редовно.

Новите правила, които спазва, всъщност са съвсем простички:

–          Елиминирал е газираните напитки от менюто си, като за сметка на това пие големи количества вода. Значително е намалил алкохола, който консумира.

–          Тежките храни и големите порции ограничава до първата половина на деня, а вечер хапва по-леко.

–          Изчистил е от менюто си определени храни като хляб, бял ориз и др., но се награждава с нещата, които обича, в умерени граници. Дори притежава верига ресторанти за бързо хранене (Wingstop) и от време на време похапва там.

–          Тренира ежедневно по програма, която е изготвена от екип на Рийбок преди около година. Наричат я „RossFit” и включва типичните за Кросфит комбинации от лицеви опори, коремни преси, скокове, олимпийски движения и др., съобразени с възможностите на Рик.  Той тренира всеки ден в рамките на 20 мин, като казва, че за него предимството на Кросфит се изразява в това, че благодарение на високоинтензивните тренировки не само увеличаваш издръжливостта си, а и изграждаш активно тегло.

Ето, че не е толкова трудно да свалиш 45кг. – иска се само да си упорит и да имаш желанието да направиш нещо добро за себе си и здравето си, без излишни оправдания.

Щом Рик може, защо да не можеш и ти?


Споделете с приятели: