Нашият отбор – наша гордост!

Мария, Ивайло, Бруно и Иван могат да бъдат пример за всеки, който преследва своята цел

Квалификациите за CrossFit Games 2016 приключиха тази седмица, след като изтече времето за подаване на резултатите от последния комплекс. И е време за равносметка.

Какво се случи?

В пет поредни седмици Дейвид Кастро и екипът му обявиха пет убийствени комплекса – някои за време, други за максимален брой повторения. Общото между тях беше, че всички тренировки бяха структурирани така, че да натрупват у състезателите сериозна умора в основните мускулни групи.

Имаше бърпита, напади, сначове, набирания, гребане – изобщо всички основни движения, върху които работим при кросфит тренировките.

Какво предстои?

След квалификациите, сега е ред на регионалните квалификации. Там ще участват състезателите с най-добри постижения в Rx категорията. След квалификациите идват Игрите, на които ще бъде дадена титлата “The Fittest Man on Earth”.

[column size=“two_fifth“ is_last=“false“][callout_box image=“http://ultimatetraining.bg/wp-content/uploads/2015/12/11275583_10152703486972583_814548719_n.jpg“ title=“А какво всъщност е кросфит?“]… и отговорите на много други въпроси[/callout_box] [/column]

Отборът на CrossFit Dream

Изключително сме горди, че през тази година имахме четирима състезатели, които се включиха в Open тренировките. Макар и в скалираната версия, всички те показаха огромно желание и загатнаха за потенциала си. Четиримата ни атлети са Мария Ценова, Ивайло Атанасов, Бруно Енрикес и Иван Иванов.

Всички те показаха невероятен дух, който им помогна в изпитанията. Особено силно се представиха на комплексите, които записвахме заедно, тъй като се зареждаха взаимно от мотивацията и постиженията си.

В крайното класиране от квалификациите Ивайло е безспорният победител – той заема 16-то място в Европа. Бруно е 41-ви, Иван е на 161-ва позиция. При близо 1500 души от нашия континент, подали резултати и за петте комплекса.

Не знаем за вас, но според нас, това е страхотно класиране!

Къде е България?

За наша огромна радост, тази година състезателите от България вече са 20 – 17 мъже и три дами. Общо 13 са били българите в Rx дивизия, останалите са се състезавали в скалираната дивизия. Тези цифри показват, че кросфитът става все по-популярен в България.

Титлата “The Fittest Man In Bulgaria” се пада на Никола Сугарев, който се е представил най-силно в квалификациите от всички българи. Той също е част от отбора на CrossFit Dream, но се подготвя индивидуално. За всяко изпитание Никола се консултира с нашия треньор и съдия Кирил Любенов, за да се избере най-подходящата стратегия. Втората позиция е за Роман Атанасов, а третата – за Борис Иванов.

При дамите България имаше само един състезател в Rx дивизията – Светлана Лазарова, която тренира в CrossFit Karlsruhe. След нея се нарежда нашата Мария Ценова.

А догодина?

Започваме подготовката за CrossFit Games 2017 отсега – състезателите ни знаят къде трябва да наблягаме и да насочваме усилията си. Ние обещаваме, да сме до тях и да ги подкрепяме, да ги напътстваме и да им помагаме да стават по-силни, по-издръжливи, по-атлетични.

Искате ли и вие да имате резултатите на Ивайло, Бруно, Мария и Иван? Огледайте се в залата, те тренират заедно с всички останали. Ще ги познаете по това, че не мърморят, не се разсейват и са съсредоточени в комплексите. Тренират внимателно, наблягат на техниката и не се изсилват, за да се пазят от контузии.

Те са като вас. Вие сте като тях. Ние сме отбор!

А сега – време е за работа. Запиши се за тренировка 🙂[blockquote style=“simple“ cite=“Повече информация има тук“]Ако се чудиш дали кросфитът е за теб, заповядай на безплатна тренировка. На нея ще отговорим на всички твои въпроси. [/blockquote]

Споделете с приятели: