Поредният покорен връх- Legion run!!!

Legion run- състезание във формат, който вече ни е доста познат и който приветсваме с широко отворени обятия. Определено много се зарадвахме, че вече и в България започват да се организират подобни мероприятия и набързо сформирахме малка, но бойна и сплотена група- CrossFit Dream Team! Този път малко променихме отбора в сравнение с предишното ни подобно състезание- някои от участниците отпаднаха, но други се включиха на тяхно място.

Денят- събота, 26.07.2014г. Слънце и жега. Регистрация, кратка загрявка, поздрави към публиката…10:30ч.- старт!

Организаторите определено се бяха постарали в рамките на около 5 км. да направят доста интересни и разнообразни препятствия, през които да преминем всеки да докаже на себе си, че може…може да се бори, да побеждава и да е част от отбора.

Преминахме през дървени трупи над реката, лазихме в тунели под земята, скачахме в ями, пълни с кал и вода, провирахме се под телени ограждения. Най- интересни обаче бяха маймунското ходене, ледената вана ( за която чакахме около 30 минути) и изкачването на рампата. Точно на рампата си пролича отборният дух и готовността всеки да помага на другарчето. Видяхме какви ли не варианти на опити за качване и помощ. Отборите си бяха изградили собствени стратегии. Едни се дърпаха с тениски, навързани една за друга като въже, други се опитваха да изтеглят другарчето на ръце. Най- важното обаче е, че забавление никак не липсваше.

Финишът бе на около 50 м. от нас- точно след преминаването под телена мрежа, лазейки в калта. И за да е всичко както трябва, член от екипа на организаторите с маркуч в ръка те облива обилно с ледена вода докато си лазиш кротко в калта под мрежата.

Последва обръщане на лека кола, която предварително изпотрошихме с чук. Просто ей така- за кеф.

Това определено бе надпревара, която завършихме достойно и най- важното- без контузии. Забавлявахме се много, а това беше идеята. Най- забавно обаче беше накрая, когато с ужас установихме, че няма вода, с която да се изкъпем. От многото маркучи, които организаторите бяха осигурили, едва църцореше водичка и къпането бе почти невъзможно.

Оставяйки дребните детайли и пропуски настрана, всички ние се забавлявахме на макс и записахме още една победа- победа на духа над тялото!

Споделете с приятели: