Често говорим, че кросфит е състезание със себе си. От време на време обаче е забавно да се състезаваме и с другите. Да видим къде сме, да подхраним егото, да открием слабите места, върху които да работим. И така: състезателния сезон започва – предстоят ни няколко много интересни месеца.

Програмата ни изглежда така:

  • всеки петък загряваме със състезателен комплекс
  • CrossFit Dream Games vol.4 – 16 февруари
  • от 25.02 стартира CrossFit Games Open 2019
  • от 4 до 24 март са квалификациите за любимия ни Varna Throwdown

Участвайте в тези състезания не заради друг, а заради себе си. Защото не е важно да се целим в победата, важното е да се прицелим в предизвикателството. Да изместим границите си, да се притиснем до стената и да дадем този 1% повече, който да ни убеди, че всъщност сме много по-способни, отколкото си мислим.

Само така увереността ни ще върви нагоре. А тази увереност, вярвайте ни, се пренася и извън залата и извън кросфит. Тя се пренася в живота и работата ни, във всекидневието.

Кросфит е уникален спорт. Тренировките ни са изпълнени с много разочарования – ден след ден не успяваме в някое движение, не се справяме с комплекса за деня, не виждаме прогреса си. Вместо да се отказваме обаче, кросфит ни учи да се изправяме и да продължаваме. Учи ни да се проваляме и да падаме, но и да се изправяме. Най-важното: учи ни да полагаме усилия така, че да изграждаме основата на успеха вбъдеще.

В трейлъра към филма за CrossFit Games 2018 се казва нещо много важно и ценно: Да победиш в състезание не означава, че си непобедим. Означава, че си бил побеждаван много пъти, но след всяко падане си ставал и си продължавал да се бориш.

И кросфит наистина е това. Защото победата над другите не е най-важното, тя не се определя от медалите. Победата се определя от действията ни. От упорството и постоянството. От усилията, които влагаме. От характера. 

И ние в CrossFit Dream напълно споделяме тези мисли. Ние вярваме, че се започва от победа над себе си. Над егото, което често настоява да се откажем след неуспех и ни пречи да надскочим себе си. Ние вярваме, че кросфит състезанията са истинският тест на това какви сме всъщност – страхуваме ли се от провала, готови ли сме да се изправим пред страховете си, колко е важно за нас какво си мислят другите.

Когато гледаме състезания като CrossFit Games трябва да ни е ясно, че това са хора от друга планета. Най-добрите 30 мъже и жени в целия свят. И нашата цел не е да се състезаваме с тях, а да се състезаваме със себе си. Защото „не съм готов“, „нямам шансове“ и „не е сега моментът“ са лишили всеки от нас от страхотни възможности и приключения. За всички ни ще е от голяма полза да се отърсим от очакванията си за чуждите възприятия, от оковите на собствената неувереност и от страха от провал. И състезанията, които предстоят, ни дават шанса да го направим! При това в добра компания!

Включете се в състезанията, които ни очакват! Изпитайте себе си и станете още по-добри!

Споделете с приятели: