Искаш да си сготвиш нещо полезно, вкусно и лесно? Ето ти една идея, която много ни допада и сме пробвали нееднократно.
Не забравяй също, че субпродуктите са изключително богати на витамин Д, който е особено дефицитен през студените зимни месеци.
Продуктите:
- 500 гр. охладени пилешки дробчета;
- 500 гр. охладени пилешки сърца;
- 2 глави кромид лук;
- 2 домата;
- 250 гр. гъби ( печурки);
- около 150 мл. червено вино;
- черен пипер, червен пипер, сол- на вкус
Рецептата:
Накисни дробчетата и сърцата във вода и малко оцет за около 1 час. След това ги измий, отцеди ги и ги нареди в съд за печене ( най- добре йенска тенджера). Нарежи лука на полумесеци и ги сложи върху дреболиите. Настържи или накълцай доматите и нарежи гъбите. Добави виното и овкуси с подправките. Сега разбъркай всичко, сложи капака на тенджерата и я пъхай във фурната. Печи около 40 мин. на 200 градуса с вентилатор или до пълната готовност на ястието.
Сега остава само да се насладиш на произведението си 🙂
Добър апетит!