Искаш да си сготвиш нещо полезно, вкусно и лесно? Ето ти една идея, която много ни допада и сме пробвали нееднократно.

Не забравяй също, че субпродуктите са изключително богати на витамин Д, който е особено дефицитен през студените зимни месеци.

Продуктите:

  • 500 гр. охладени пилешки дробчета;
  • 500 гр. охладени пилешки сърца;
  • 2 глави кромид лук;
  • 2 домата;
  • 250 гр. гъби ( печурки);
  • около 150 мл. червено вино;
  • черен пипер, червен пипер, сол- на вкус

Рецептата:

Накисни дробчетата и сърцата във вода и малко оцет за около 1 час.  След това ги измий, отцеди ги и ги нареди в съд за печене ( най- добре йенска тенджера). Нарежи лука на полумесеци и ги сложи върху дреболиите. Настържи или накълцай доматите и нарежи гъбите. Добави виното и овкуси с подправките. Сега разбъркай всичко, сложи капака на тенджерата и я пъхай във фурната. Печи около 40 мин. на 200 градуса с вентилатор или до пълната готовност на ястието.

Сега остава само да се насладиш на произведението си 🙂

Добър апетит!

Споделете с приятели: