Fight gone bad е емблематичен кросфит комплекс, който често се използва като база за сравнение за напредъка на атлетите. Идеята му е максимално да се доближи до времето на рундовете при смесените бойни изкуства (ММА)- 5 минути работа, последвани от 1 минута почивка. Вариантите за изпълнение са 3 или 5 рунда.
Този кросфит комплекс се състои от 5 различни станции ( упражнения). Всяко упражнение се изпълнява в продължение на 1 минута, като целта е да се направят максимален брой повторения. След изтичането на минутата, атлетът се премества на следващата станция ( упражнение), без да се прави почивка. И така, докато се направят всички 5 станции. По този начин се получава 5-минутен рунд, след който следва 1 минута почивка. След изтичането й започва следващият рунд. Класическият вариант е с изпълнение на 3 цели рунда        ( от по 5 упражнения).

 

Упражненията:
wall ball– медицинска топка 9 кг.( 20 pounds) и височина на хвърлянето 3 м. ( 10 ft.)
Sumo Deadlift High- Pull ( сумо тяга с изтегляне на щангата до брадата)- 34 кг. ( 75 pounds)
box jumps ( скок върху платформа) – височина 51 см. ( 20″)
push press ( пуш преса)- 34 кг. ( 75 pounds)
row( гребане)- за калории

Всяко повторение носи по една точка, а при гребането всяка калория носи една точка.
Най- честият вариант за заместване на упражненията е вместо wall ball да се правят клекове, а вместо гребането в края да се правят бърпита.

Както и да направите комплекса обаче, няма да съжалявате. Определено това е един сериозен комплекс, с който всеки трябва да се сблъска. А ние в залата сме го правили преди, но ще го правим и пак…Дали пък не му е дошло времето? 😉

Споделете с приятели: