В 15.1 видяхме четирикратния CrossFit шампион Рич Фронинг срещу миналогодишния носител на титлата „Новак на годината“ Мат Фрейзър. Последният от мнозина е смятан за новия Фронинг и той има най-големи шансове да застане на върха на почетната стълбичка тази година. За Фронинг това беше последната му индивидуална проява като състезател преди да мине към отборните състезания.

Дейв Кастро както винаги изненада всички с 15.1, която е: 15 пръсти до пръсти, 10 мъртва тяга (50 кг за мъже, 30 за жени), 5 изхвърляния (50 кг за мъже, 30 кг за жени) – максимален брой рундове за време в 9 минути. Изненадата обаче беше 15.1а. Точно така 15.1а! За 1 повторение максимално изтласкани килограми. 15.1а започва веднага след края на 15.1.

Досега сме виждали изхвърляния в отворените тренировки, но изтласкването е нещо ново, особено, когато говорим за максимално изтласкани килограми. Фрейзър определено бе облагодетелстван от тренировките имайки предвид щангисткото му минало.

3, 2, 1, Старт! Още от самото начало двамата вървяха повторение за повторение. Ясно бе, че победител в 15.1 ще бъде този, чийто хват ще издържи. След третата минута Фрейзър се откъсна от Фронинг, но само с 1-2 повторения. Шампионът почиваше между тягата и изхвърлянето, докато Фрейзър не правеше никакви почивки между движенията. Фронинг беше и човекът, който първи се пусна от лоста при изпълнението на пръсти до пръсти. В последните минути обаче Фронинг показа защо той е Фронинг и защо той е четирикратен шампион. С прекрасни кратки почивки и прекрасно темпо той победи Фрейзър с 224 на 219 повторения.

След това обаче предстоеше 15.1а. Максимално изтласкани килограми. Стартовите кг за Фрейзър бяха 100, а за Фронинг – 120. От тази точка на горе имаше доста ментална игра. Килограми се качваха малко, по-малко, изчакваха се един друг, за да видят кой къде ще успее и кой къде ще се провали. Фронинг убедително изтласка 152 кг над главата си. Фрейзър успя 145 кг. В последните минути последният се опита да изтласка 153 кг, но не успя да ги заключи над глава.

За последен път в индивидуалната надпревара Фронинг показа защо той е номер едно в света на Кросфит.

Споделете с приятели: