Регионалните тази година бяха изненадващи за мнозина. По-изненадващо беше обаче, че никой няма да получи „Wild card“ за Игрите и по думите на Дейв Кастро, програмен директор на Игрите, „всеки трябва да заслужи мястото си на Игрите.“ На какво бяхме свидетели в действителност: нови имена, които за първи път ще стъпят в Карсън и ветерани, които поради една или друга причина не успяха да извоюват своето място за надпреварата. Ето и някои от атлетите, които очаквахме да видим, но както споменахме по-горе, това няма да се случи.

Без съмнение най-голямата изненада е отпадането на миналогодишния шампион Саманта Бригс. Тя завърши четвърта, на 6 т. от третото място и възможността да се върне в Карсън. Въпреки трите първи места и финиш в топ 8 на останалите евенти, 26-тата позиция на ходенето на ръце е това, което й коства билета към Игрите.

Шампионът от 2010 г. Греъм Хоумбърг също не успя да осигури своето място на Игрите. Въпреки двете първи места, които той спечели в най-трудния регион в света – Central East, Хоумбърг за една точка не успя да се класира за Карсън.

 

Стейси Тоувар е ветеран на Игрите, но с петото си място в North Central тя също няма да стигне до Home Depot центъра. Подобно на Бригс, 23-тото място на ходенето на ръце й изигра лоша шега. Въпреки двете победи, които спечели, шест точки не й достигнаха в крайна сметка да се върне на Игрите.

Гарет Фишър или „Човекът с косата“ направи страхотно представяне през 2013 г., когато на първите си игри той завърши пети. Тази година обаче, Фишър няма да се връща на Игрите, тъй като направи неубедително представяне, завършвайки пети в NorCal.

Линдзи Валенсуела, която завърши трета на Игрите през 2013, също няма да участва и ще пропусне състезанието. Без съмнение това бе една от големите изненади в SoCal. Много хора прогнозираха, че тренировките не са подходящи за нея, но въпреки това тя завърши в топ 8 на всички евенти. За съжаление това не бе достатъчно.

 

Чад Макей – австралиецът, който и на трите си участия на Игрите винаги е в топ 12, тази година също не успя  да вземе своя билет за Карсън. Въпреки че бе смятан за фаворит, Макей завърши извън топ 10 в шест от седемте евента и приключи участието си на Австралийските регионални с 16-то място.

Маркъс Хендрен, който има два топ 10 финиша на Игрите през 2012 и 2013 и се състезава в трудния Central East, също не успя да си осигури участие тази година.

 

Други имена, които няма да видим са Андреа Ейгър, Остин Малиоло (за първи път от пет години насам), Симон Пакет, Мико Аронпа и Фредерик Егидиус.

Споделете с приятели: