Kакво представлява сауната? Какви са плюсовете и минусите от нейното използване?

Сауната може да се посещава от всички, които нямат проблеми със сърдечно- съдовата система и сърцето ( ниско кръвно налягане). Не е желателна употребата й при открити кожни рани. Имай предвид, че сауната ще изсуши кожата ти допълнително, ето защо е необходима употребата на овлажняващ лосион след това. Отначало започни с 2-3 серии по 4-5 минути и постепенно при желание увеличи времетраенето, като може да се стигне и до половин час. Температурата може да се регулира, но като начало започни с по- ниска такава- между 60 и 70 градуса. Влажността също може да бъде променяна посредством изливане на вода върху камъните. При по- висока влажност се наблюдава по- обилно изпотяване.Ако си здрав можеш да ползваш сауната и всеки ден, но не забравяй за изсушаването на кожата и лосиона след това.

Сауната е идеално допълнение към здравата тренировка, тъй като подпомага отпускането на мускулите след нея. Проблем би могъл да има при хора с ниско кръвно налягане. Чрез потта се отделя значително количество токсини, което подпомага пречистването на организма като цяло. Подобряват се жизнеността и тонусът, както и имунната система. Заблуда обаче е, че с потенето се топят и мазнините- сауната подпомага отделянето на течности, но в много малка степен повлиява свалянето на мазнини. Желателно е използването на душ преди и след процедура.

В нашата зала си имаме сауна, направена по индивидуален размер и проект, подходяща за няколко души едновременно. Камъните върху нагревателите са вулканични, а самата печка е достатъчно мощна, за да осигури бързо достигане на желаната температура, която в повечето случаи е около 100 градуса. Ако пък усетиш, че се разболяваш или просто искаш да се поглезиш, на помощ идват етеричните масла с различен аромат, които разливат мириса си в помещението и правят изживяването неповторимо.

Аз бих пробвал, а ти?

Споделете с приятели: