1.Здравей, би ли се представил накратко пред нашите читатели?

Здравейте, казвам се Крис Спилър. Живея в Парк Сити, Юта. Собственик съм на Кросфит Парк Сити и работя за CrossFit HQ като треньор.

2. От колко време се занимаваш с кросфит?

Занимавам се с кросфит от около четири години и половина.

3. Занимавал ли си се с други спортове преди това?

Като всяко дете и аз преминах през различни спортове докато растях, но основно тренирах борба. Започнах на шест годишна възраст и продължих до карая на колежанското ми образование.

4. Как приемаха хората край теб факта, че се занимаваш с кросфит? Бяха ли предубедени?

Голяма част от хората около мен приемаха този факт и бяха по-скоро любопитни да научат повече. Когато в началото тренирах по кросфит методиката в обикновена зала, хората ме разпитваха за какво състезание се подготвям. По това време Световните кросфит игри още не съществуваха, затова на практика не тренирах за нищо. Много любопитство и въпроси…но в повечето случаи това водеше до интересни и заинтригуващи разговори и до това другите също да започнат да се занимават с кросфит.

5. Следваш ли някакъв хранителен режим? Ако следваш, срещаш ли неодобрение от приятелите и близките си или те разбират защо се храниш по този начин?

Не следвам много стриктно нито Палео диетата, нито Зоната. Опитвам се да се храня изчистено и балансирано, но не претеглям храната си и не я изчислявам. Понякога хората коментират, че не ям достатъчно въглехидрати или че прекалено многото протеин е вреден за мен, но кръвните ми тестове сочат друго, така че изобщо не се притеснявам за това. Хората, с които прекарвам по голямата част от времето си, се хранят по същия начин, така че това улеснява доста нещата.

6. Какво означава за теб кросфит и промени ли той по някакъв начин живота ти?

Кросфит определено заема голяма част от живота ми и има доста важна роля в него! Не вярвам, че кросфит определя по някакъв начин самата ми личност и човека който съм, но се чувствам благословен да имам нещо такова в живота си и да мога да използвам таланта и дарбата си всеки ден. Възможността да се състезавам и да споделям това удоволствие ежедневно с другите е наистина невероятна. А що се отнася до въпроса дали промени животът ми ще кажа, че кросфит ми даде чудесна работа, възможност да променя живота на много хора чрез фитнеса и ми позволи да работя с един от най-добрите ми приятели, който би могъл да съществува. Мисля, че това не е никак зле!

7. Кой е любимият ти WOD (тренировката на деня) и кой харесваш най-малко?

Любимият ми е Аманда ( от игрите през 2010 г. – 9-7-5 силови набирания; Squat Snatch (135lb.). Харесват ми уменията, които трябва да притежаваш, за да го направиш. Най-малко харесвам „Карен”(150 wall ball-а за време). Не съм много добър в хвърлянето на топка, а и е малко по-дълго и монотонно, отколкото би ми се искало. Прекалено много хвърляне на топка…не е забавно!

8. Трудно ли ти е да комбинираш ежедневните си задължения с тренировките? Използвал ли си някога извинението, че си прекалено зает, за да тренираш?

За щастие имам късмет да работя в зала и обикновено не срещам трудности да тренирам. Е, трудно ми е да разпределям времето си между семейството, работата и тренировките, особено когато наближават Игрите и трябва да тренирам повече от веднъж на ден, за да се подготвя за тях. Но гледам да не си намирам оправдания и извинения!

9. Кое е най-голямото ти постижение в кросфит до сега?

Трудно е да се каже, защото постиженията са в различни области от кросфит. Но като цяло смятам, че това е вдъхновението, което хората казват, че получават от мен. Това значи доста за мен!

10. Сещаш ли се за някоя забавна история свързана с кросфит?

Всеки уикенд работя с някои от най-добрите си приятели и забавни неща се случват постоянно. Може би са прекалено много, за да си спомня нещо конкретно.

11. Какъв съвет би дал на начинаещите кросфитъри в България?

Забавлявайте се! Не е необходимо да тренирате така, сякаш утре ще сте на Игрите. Ако това е целта ви – страхотно! Ако не, тогава не се вглъбявайте прекалено много във времена, тежести и изтощително трениране. Лесно е да се сравнявате прекалено много с другите. Ако го правите, ще имате възможност да станете само толкова добри, колкото са те! Направете най-доброто, което ВИЕ можете и му се наслаждавайте! Не позволявайте тренирането да се превърне в товар и задължение! Забавлявайте се и се възползвайте от предимствата и възможностите, които имате!

Споделете с приятели: