Представи сe.

Казвам се Лаурен Плъми. В момента съм на 30 години и съм собственичка и кросфитърка в CrossFitter в Бранфорд, Кънектикът.

От колко време се занимаваш с Kросфит?

Започнах да се занимавам с Kросфит в началото на април 2008г.

Занимавала ли си се с други спортове преди това?

Не! Никога по никакъв начин не съм била считана за атлетична. Започнах да ходя на фитнес, когато бях в гимназията, но след 14 годишна възраст тренировките се превърнаха в религия.

Как приемаха хората край теб факта, че се занимаваш с Kросфит? Бяха ли предубедени?

Сигурна съм, че приятелите ми, които не се занимават с Kросфит и семейството ми са на мнение, че съм фанатична на тема фитнес. В началото съпругът ми често ми се присмиваше за моето непрестанно говорене за Тренировката на деня (WOD). С времето успях да убедя повечето си приятели да започнат да се занимават с Kросфит, а един от тях вече е и съпругът ми! Сега двамата заедно управляваме Kросфит залата. А що се отнася до тези, които не успях да убедя…те не смеят да кажат нищо отрицателно, защото виждат, че Kросфит работи! Физическата трансформация, която аз и съпругът ми постигнахме, сами говорят за ефективността на Kросфит.

Следваш ли някакъв хранителен режим? Ако следваш, срещаш ли неодобрение от приятелите и близките ти или те осъзнават защо се храниш по този начин?

Стриктно се придържам към Палео диетата. Повечето ми приятели също са нейни последователи , тъй като повечето от тях са кросфитъри. Италианското ми семейство мисли, че е нелепо, че НИКОГА повече не възнамерявам да ям спагети, но както вече казах, моето здраве ( и липсата на такова у роднините ми), говори само за себе си! Независимо от всичко, никога не се опитвам да натрапвам моите хранителни навици на тези, които очевидно не са заинтересовани.

Какво значи за теб Kросфит и промени ли той живота ти по някакъв начин?

О, Боже! Какъв въпрос! Преди всичко, Kросфитът ме превърна в атлет! Малко съжалявам, че не го открих на по-ранен етап от живота си. Този спорт ме научи на трудолюбие и упоритост и ме превърна в човек, който винаги е готов да се пребори с проблемите. Преди това никога не съм била такава. Преди Кросфит, ако нещо не се получаваше по лесния начин, изобщо не опитвах да го правя. Сега се НАСЛАЖДАВАМ да се трудя, за да получа това, което искам.Също така благодарение на Кросфит-а се „сдобих” със здравословните си навици. Докато бях в колежа, придобих навик да излизам и да се забавлявам. Ако купонясвам прекалено много в петък вечер, не мога да се представя така както бих искала на тренировката в събота сутрин. Сега самочувствието ми във всеки един аспект от живота ми се повиши. Кросфит-а ми позволява да се сприятелявам с хора, които споделят моите разбирания и интереси.

Кой е любимият ти WOD (тренировката на деня) и кой харесваш най-малко?

Любимият ми е „The Filthy Fifty“ ( обожавам чипъри), а най-малко харесвам „JT“ и комплекса от Североизточните регионални състезания през 2009г. (5х135/95 lb тръстери, 10 бърпита, 12 минути AMRAP ( максимален брой рундове ).

Трудно ли ти е да комбинираш ежедневните си задължения с тренировките? Използвала ли си някога извинението, че си прекалено заета, за да тренираш?

Тренировката първо, работата после! Случвало се е дори да отложа ангажимент в работата, за да тренирам. Установила съм, че както всичко останало в живота, ако нещо е достатъчно важно за теб, винаги ще намериш време да го вмъкнеш в програмата си! Така че, да! Да работиш на две места едновременно и да тренираш може да бъде доста стресиращо, но обичам тренировките прекалено много, за да си търся извинения и оправдания!

Кое е най-голямото ти постижение в Kросфита до сега?

Класирането ми за Световните игри по Kросфит две години поред и успешното управление на Kросфит залата.

Сещаш ли се за някоя забавна история свързана с Kросфита?

Има доста такива, но съм сигурна, че нито една от тях не би прозвучала забавно, трансформирана в думи!

Какъв съвет би дала на начинаещите кросфитъри в България?

Не се обезкуражавайте, ако ви се струва, че сте единствените сред приятелите си, които сте замесени в „налудничавия фитнес култ”. Така както се случи в Щатите и в Канада, така и в България ще се разпространи с размах за нула време. Бъдете търпеливи – няма да станете кросфит звезда още в началото.

Но както и с всичко останало в живота, така и нещата, които си струват, трябва да бъдат заслужени – заслужени с труд и упоритост. ”Това, което получаваме прекалено лесно, ценим прекалено малко! Истинският атлетизъм и добрата физическа форма, трябва да се заслужат!“.

 

Споделете с приятели: