С Милен се запознахме в залата на Ultimate Training миналата година. Той дойде заедно със съпругата си, за да направят няколко тренировки по време на престоя си в България. И двамата са много позитивни и изключително мотивирани по отношение на спорта. За кратко време Милен се превърна в пример за подражание и абсолютно заслужено спечели нашето ( а и на всички трениращи в залата) уважение и истинско възхищение.

1. Опиши себе си с няколко изречения

Казвам се Милен, скоро станах на 30 години и съм запален кросфитър. Живял съм насам-натам, в момента в Белгия. Обожавам колко добре ми влияе България, с богат избор на истинска храна, хубаво време и достъпна природа (липсват ми планините и морето), въпреки че нямам достатъчно време да си идвам често.

2. С какво се занимаваш в момента?

Работя в публична администрация, по-точно комуникация, което значи че не се движа колкото бих искал през деня.

3. Как започна всичко и с какъв спорт започна да се занимаваш първоначално?

Като малък тренирах карате, след това плуване и ръгби, зимата сноуборд. Никога на състезателно ниво. Преди повече от година открих Кросфит и започнах да тренирам повече от когато и да е било преди.

4. Разкажи ни как тренираш?

Предимно тренирам със съпругата ми, което помага за мотивацията и ни дава време да сме заедно. Програмата за седмицата е: транспорт до и от работа с колело или тичайки, Кросфит три пъти на седмица, а през почивните дни-участваме в състезания – средни дистанции или планинско бягане (трейл, ултра трейл) миналия уикенд направихме второто си 55,5 километрово планинско бягане, за 8ч и 20 мин. Сега тренираме за полу-маратона в Брюксел.

5. Какво ти дава спорта и по какъв начин ти помага в ежедневието?

Помага ми да стоя спокоен без да взимам хапчета (шегувам се!) Но наистина, напоследък тренирам на обяд, и чувството след като изляза от залата е несравнимо спокойствие и релативизиране на предизвикателствата за деня. Когато тичам или карам колело имам усещане за свобода, че не съм затънал в трафика и че мога да правя каквото си искам в града, правилата на обществото се отдалечават когато спортуваш… Освен това, когато имаш да направиш още 45 набирания по време на тренировка, не мислиш за друго – крайните срокове и стреса отлитат!

6. Какво или по- точно кой те мотивира в спорта?

Тренирането с партньор или в група – особено с градивни хора, добър треньор на който имам доверие, и разбира се, резултатите!

 

7. Кое е любимото ти упражнение и защо? А кое мразиш да правиш?

Най-харесвам упражненията за коремни мускули, а слабостта ми е клягането с тежест над главата. В началото мразех „бърпи-та“, сега нямам против, дори ми харесват.

8. Кой е на- големият ти успех в спорта?

Бягането на дълги разтояния. Когато започнах да тичам, 3км и особено хълма по пътя към вкъщи ми се струваха досадно дълги. Тогава живеехме до морето и мисля, че от умора не успявах да оценя гледката, въздуха, мястото. Сега мога гордо да кажа, че някогашната ми тренировка е сегашната ми загрявка.

9. Какво би казал на хората, които намират оправдание, за да не тренират или на тези, които все още се колебаят да го направят?

Чувал съм всякакви критики (мръсен въздух в града, липса на свободно време, цената на абонамента за зала). Всеки е отговорен за здравето си, комфорта си в дългосрочен план, и как изглежда на плажа Всяко начало е трудно, но с малко постоянство, и спорта става приятно хоби.


Споделете с приятели: