Представяме ви интервюто, което една от най-силните и впечатляващи дами, трениращи кросфит, се съгласи да даде за нас през Септември 2011г. Вижте сами какъв страхотен източник на вдъхновение е Стейси:

1. Представи се накратко.

Здравейте, казвам се Стейси Крун. Започнах да се занимавам с Кросфит и неусетно той стана част от мен. Всичко в живота ми е свързано с Кросфит – както работата, така и приятелите и забавленията. Аз съм треньор в Crossfit Fenway, като успоредно с това работя за Again faster Equipment ( които продават оборудване за кросфит зали) и се състезавам за отбора на Again Faster. В момента съм на 27 години, а най-доброто ми постижение е от 2009г., когато заех 10то място на Игрите. Аз съм човек, който постоянно търси приключения и предизвикателства и не се страхува да се изправя очи в очи с тях.

2. От колко време се занимаваш с Кросфит?

Активно практикувам този спорт от 2 г. и половина.

3. Пробвала ли си някакъв друг спорт преди това?

Аз винаги съм била много активно и непослушно дете. Опитала съм всичко- от конна езда до боулинг и софтбол, даже и гимнастика. Когато бях в колежа играех волейбол, пробвах и скокове във вода. Много обичам да се самопредизвиквам и да опитвам нови неща, за да разбера на какво е способно тялото ми и какво може да понесе. По този начин усещам, че съм жива и по-лесно понасям несгодите в живота. В колежа предпочитах да опитам колкото може повече спортове, отколкото да се концентрирам върху ученето. Исках да правя това, което ми харесва, а не онова, което трябва. Избрах да взема магистърска степен по Физиология, защото исках да помогна сама на себе си да се чувствам по-добре. Спортът винаги е заемал много важно място в моя живот.

4. Как хората около теб приеха факта, че се занимаваш с Кросфит? Бяха ли предубедени по някакъв начин и опитаха ли да те разубедят?

Когато започнах с тренировките никой не знаеше за какво става дума и какъв е този нов спорт. Никой не го разбираше. За щастие започнах да тренирам със сестра ми и имах поне нейната подкрепа. По това време работех като треньор в Golbo gym и моите колеги мислеха, че съм се побъркала. Опитвах се да ги убедя, че за да направиш истинска лицева опора например, е необходимо да опреш гърдите си в пода, а не само малко да сгънеш лакти. Никой обаче не искаше да ме чуе. Така че в началото наистина беше малко трудно.

5. Спазваш ли някакъв харанителен режим и ако да- какъв? А твоите приятели одобряват ли начина, по който се храниш?

Да, почти стриктно спазвам Палео диетата. Правя го защото така се чувствам по- добре, а и мога да тренирам по-здраво. Това как се храниш има пряко отношение към начина, по който тялото ти се чувства, а това е много важно за мен. Приятелите ми разбират колко важни за мен са кросфит и състезанията, така че с времето се научиха как и защо се храня така. Гордея се с това, че някои от тях даже промениха хранителните си навици заради мен.

6. Какво означава за теб кросфит и промени ли той по някакъв начин живота ти?

Не бих могла да си представя живота ми без кросфит. За мен той е основата, върху която се гради всичко останало. С кросфит съм щастлива и се чувствам истински жива, той наистина промени моят живот. Много бих се радвала ако всеки успее да намери онова нещо, което го прави истински щастлив и осмисля дните му. Работата ми, приятелите, свободното ми време, забавленията- всичко е свързано с кросфит. Аз имам приятели, които не практикуват кросфит, но постепенно с времето започват да проявяват интерес. Те обръщат внимание на всичко- на храненето, на тренировките, на начина на живот и сами разбират колко интересно е да се докоснеш до кросфит.

7. Какъв съвет би дала на тези, които сега започват да практикуват кросфит?

Опитайте се да мислите позитивно и да се наслаждавате на живота и на всяка тренировка. Не се страхувайте от тежките и трудни моменти. И запомнете- всичко ще се оправи и ще бъде по- добре от вчера.

Споделете с приятели: