Веско е един от хората, които бих описал с три думи- последователен, енергичен и сърдечен. Той е човек, който е постигнал една от сериозните цели в живота си, а именно- да промени ежедневието си и да спре с вредните навици.Точно така се стига и до пълната промяна- от младеж с голямо наднормено тегло и затлъстяване преди по- малко от година, днес Веско е запален спортист и пример за подражание.  С него постигнахме няколко много важни неща, по- значимите от които са намаляване на теглото и процента подкожни мазнини.  С подходящ хранителен режим и адекватна тренировъчна схема свалихме килограмите от 110 до 88, а мазнините- от 47% до завидните 22 % . Или с други думи – Веско се отърва от 32 кг. телесни мазнини и се сдоби с повече от 10кг. мускулна маса за около половин година. Няма смисъл да споменавам за увеличената сила, издръжливостта и подобреното самочувствие, защото това е видно за всички в залата.

Прочетете това интервю внимателно, защото си мисля, че то наистина ще ви даде един нов и различен поглед върху нещата от живота.

Веселин преди да започне да спортува.

1. Дай ни малко информация за себе си.

Казвам се Веселин Николаев Караниколов, на 29г., от София. Завършил съм Първа Английска Езикова Гимназия, след това съм следвал банкерство и финанси в Холандия.

2. С какво се занимаваш в момента?

От 6 години съм отново в България, като се занимавам с дърводелство . От финанси до дърводелство пътят се оказа многократък, както се казва никога не е късно да гризнеш дървото…Не, сериозно сега… Мениджър съм в една от най-старите и големи фирми за производство на дървена дограма, врати и мебели – Камбера и Син БГ. Специализирани сме в изработката на цялостни интериорни решения от дърво, метал и стъкло, като повечето ни клиенти са публични личности и хора с възможности, които знаят какво искат, но нямат времето да се занимават лично с проектите си,а точно там идваме ние.

Веселин преди да започне да спортува.

3. Как започна промяната- какво те накара да я потърсиш?

След като се върнах от Амстердам, бях изцяло погълнат от работата си и както се досещаш, попаднах в изцяло нова среда. Естеството на работата е такова, че трябва да се научиш да работиш с чертежи, да обсъждаш конструкции и да разговаряш наравно с известни архитекти и дизайнери. Първите 2 години бяха най-трудни, като буквално съм обмислял да си сложа едно походно легло в офиса . Не си спомням да съм закусвал или обядвал изобщо, като кафето ми беше най-добрият компаньон, а AutoCad най-честият събеседник . Вечерях след 21:00ч. и заспивах почти веднага след това. В един момент се оказа, че приятелите ми не ме бяха виждали със седмици, а за излизане се считаше неделното ми пазаруване в супермаркета. Дойде май месец 2012г. и докато бях в Женева по работа се наложи да ходя пеша от хотела до обекта 2-3 дни подред. Дори качването по стълбите ми се струваше непосилна задача, а връзването на маратонките беше най-неприятното задължение за деня. Върнах се в София и се качих за пръв път на кантар за последните 5 години….121кг…Няма да забравя това чувство никога…Почувствах се отвратен от себе си…Край…Още на следващия ден отидох на диетолог и си взех карта за най-близкия фитнес до нас…И така вече 10 месеца .

4. Разкажи ни през какво премина, докато осъзнаеш, че нещо не е наред?

В началото ходех по 90мин. на пътека, защото ставите ме боляха и след 4 месеца и 30кг. надолу, започнах да тичам по малко и да играя скуош – първо с приятели,а после и с треньор..И така до 1ви септември, когато един от най-добрите ми приятели ме доведе при теб в залата за пръв път.

5. Как тренираш в момента?

В момента тренирам понеделник, сряда и петък КросФит, вторник и четвъртък -скуош, събота ритам футбол с приятели, а неделя (когато е хубаво времето) карам кросов мотор. Така от 7 дни лежане миналата година се оказва, че от 6 месеца тренирам 6-7 пъти седмично, като не съм изпуснал повече от 3-4 дни тренировки при теб, нали?!

6. Какво ти дава спорта и по какъв начин ти помага в ежедневието?

Мисля, че спорта ми даде не само физическо, но и огромно емоционално удоволетворение. Ставам с енергия и дори когато съм смазан от работа и не мога да си помисля да тренирам, след тренировка сякаш деня ми започва отново…Излизам почти всяка вечер с приятели, разхождам се, карам мотор, но ми трябват не повече от 7-8 часа сън, за да съм пълноценен на другия ден. Всяка събота и неделя ставам преди 9:00ч., което си беше немислимо за мен преди.

7. Какво те мотивира да продължаваш напред?

Мотивира ме чувството, което имам след всяка тренировка при теб, а именно- че съм станал истинска машина. Не се шегувам, това е най-сладката болка, която някога искате да изпитате и лошото е, че е пристрастяваща…Мотивира ме това, че вече мога да се погледана сутрин в огледалото и да виждам промяната. Мотивира ме дори изумлението на хората около мен, които никога не вярваха, че мога да се променя. Може да звучи нескромно, но за част от моите приятели аз вече съм пример и те също да започнат да променят начина си на живот и да се ориентират към различни спортове.

8. Кое е любимото ти упражнение и защо? А кое мразиш най- много?

Да си дойдем на думата…Burpee определено е най-готиното комплексно упражнение за мен, а най-омразното определено е стриктното набиране.

9. Защо тренираш с нас?

Тренирам заради атмосферата и приятелите в залата, заради теб най-вече начина, по който ме мотивираш. Естествено и заради различните упражнения, които правим всеки ден.

10. Какво би казал на хората, които намират оправдание, за да не тренират или на тези, които все още се колебаят да го направят?

Искам да кажа на всички, които се прибират смазани вечер, изяждат хладилника и лягат пред телевизора…Спрете…ВЕДНАГА…Животът ви минава в оправдания, комплекси, лишения и всякакви извинения и условности…Да намерим причина е лесно…Намерете отговора…Той е един…КРОСФИТ.  Елате в залата- тук се случват чудеса!!!

Ако залата не е вашето място, пробвайте каквото и да е друго, което ви харесва, няма да съжалявате. Всяко начало е трудно и аз съм го преживявал няколко пъти през първия месец . Не се отказвайте и никога няма да погледнете назад…Към дивана вечер, леглото сутрин, към дрехите с широки размери, обувките без връзки и безразличните, понякога дори отвратени погледи на човека срещу вас. Не се самозалъгвайте, че имате време…времето е СЕГА!
Целувки на всички от мен, ще ви чакам в залата!

Веско сега.

Споделете с приятели: