Дълго време държахме рубриката си Интервюта в почивка. Сега, в края на 2018-та година, решихме да ви срещнем с някои от хората, които ни направиха най-силно впечатление през годината. Ще ви представим някои от най-трудолюбивите и всеотдайни хора в залата и следващия път, когато ги срещнете – не се колебайте да ги разпитате за още повече детайли и за живота им извън тренировките.

Започваме със семейство Георгиеви: Ивайло, Петя и Димитър. Тяхната история ни е любима – те решиха да опитат какво е кросфит покрай участието на Димитър в CrossFit Kids тренировките. Можем накратко да кажем, че детето ги доведе в залата, а точно една година по-късно те са сред най-редовните трениращи. Ето какво споделят Иво и Петя за тренировките:

Защо избра CrossFit? Какво тренираше преди това?

Иво: Започнахме да тренираме със съпругата ми на шега, тъй като записахме сина ни на CrossFit Kids и искахме да не седим и просто да го чакаме. И въпреки мускулната треска, която продължаваше с дни и ефекта й на неподозирани части от тялото, постепенно се пристрастих.

Преди това не тренирах нищо и водих доста пасивен начин на живот, поради „липса на време“. Днес мога да кажа, че концепцията CrossFit много ми допада – общността в залата, треньорите и новата комбинация от движения всеки ден, която прави тренировката различна всеки път.

Петя: Може би не аз съм избрала CrossFit, а CrossFit избра мен. Не съм тренирала нищо преди това (сега като се замисля, май просто съм си намирала оправдание, че съм много заета и нямам време за спорт).

Как научи за CrossFit Dream и защо се спря на нас? Какво гледаш, когато избираш зала за тренировки и спорт?

Иво: За CrossFit Dream знам от доста време, тъй като сме приятели с Андрей и Светла от дълги години, но преди да опитам ми изглеждаше като нещо което не е съвсем за мен – силови тренировки с доста щанги и тежести.

Петя: За CrossFit Dream научих от съпруга си. Търсихме подходящ спорт за сина си, който да поглъща цялата му излишна енергия, да го уморява и същевременно да изгради мускулите му и да координира движенията му. Какво гледам когато избирам зала ли? Просто не ми се наложи да търся друга зала

Защо тренираш? Какво те мотивира?

Иво: Причините вече са много – чувствам се и изглеждам по-добре, по-издръжлив съм. Мотивират ме прогресът, общността, треньорите, новата дъска всеки ден.

Петя: В началото започнах да тренирам, за да запълня времето, докато чакахме Димитър да свърши тренировка. След като започнах да тренирам, постепенно дойде отчаянието – колко съм зле в сравнение с останалите трениращи, а към днешна дата се чувствам виновна, ако пропусна два поредни дни в залата. Мотивират ме постигнатите резултати, прилива на енергия и чувството на удовлетвореност, което всяка тренировка остава у мен. Не на последно място е и казаното с половин уста „браво“ от страна на треньорите.

Какви цели си поставяш и колко често тренираш?

Иво: Основната ми цел е да съм здрав и в добра кондиция. Разбира се искам да ставам по-добър и да успявам да правя движенията по-правилно и естествено. Тренирам от около една година по 4-5 пъти на седмица.

Петя: Основната ми цел е ежедневието ми да бъде изпълнено с колкото се може повече движение. Иска ми се да бъда по-добра с всеки следващ път, движенията ми да бъдат по-леки и естествени, да съм по-бърза. Старая се минимум поне 3 пъти в седмицата да съм в залата, а в останалите дни в които графика не ми го позволява, компенсирам с друг спорт.

Има ли нещо за кросфит и здравето, което да искаш да научиш? И как бихме ти били полезни в тази насока?

Иво: Желанието ми е да живея по-здравословно и всички съвети и насоки за това са ми повече от полезни. Най-важното за мен е да не се контузя или да получа травма от неправилно изпълнение на някое движение и всички треньори са винаги изключително полезни и изискващи в това отношение.

Петя: Иска ми се да водя балансиран начин на живот – хранене, спорт, достатъчно сън, време със семейството. Използвам всеки удобен момент, за да се консултирам с Кирил и останалите треньори по отношение на хранене, упражнения, разтягане (за това никога не ни остава време в залата). В това отношение се възползвам всячески от опита и компетенцията на треньорите. Между другото, поздравления за добрия екип, който сте сформирали. Всички са много положително настроени (независимо колко отчайващи понякога могат да бъдат начинаещите трениращи), усмихнати и професионалисти.

С какво ти помагат тренировките в ежедневието?

Иво: Чувствам се по-жизнен и енергичен.

Петя: Колкото и да не ми се вярва сега съм много по-гъвкава и издържлива. След толкова много клекове, вече сядам перфектно на стол. В интерес на истината и стойката ми стана много по-изправена.

Виждаш ли промяна от началото на тренировките ти с нас досега?

Иво: Виждам значителна промяна и се чувствам много по-добре, свалих доста ненужни килограми. Обективно погледнато вече успявам да завършва успешно по-голямата част от комплексите, което преди година изглеждаше непосилно. Всичко това ме мотивира много и искам да постигна повече.

Петя: Естествено. Считам, че промяната е осезаема. Винаги съм била деен човек, но сега съм доста по-пъргава и мотивирана. Свалянето на килограми е видимо за околните, често ми казват, че се топя пред очите на хората и каква е причината за това. Който и да ме е попитал, с две ръце съм му препоръчала CrossFit. Опитвам се да обясня на хората, че това не е просто фитнес (каквото е първоначалното им предположение), а философия, култура на движение.

Как се храниш? Спазваш ли хранителен режим?

Иво: Един ден през юни Киро дойде и каза: „Хвърляш доста усилия в залата, ако го съчетаеш с един хранителен режим ще постигнеш доста по-добър ефект.“ И така започнах да спазвам режим от юли насам. Трудностите бяха в началото, тъй като трябваше да привикна да приготвям сам храната си и да разнасям кутии с храна на работа.  Днес 95% от храната, която консумирам, е домашно приготвена. Хапвам месо, яйца, извара, зеленчуци и плодове, малко хляб. Не ям сладко, не пия алкохол. Избягвам мазни сирена и кашкавали, картофи и ориз.

Петя: Опитвах се да се храня сравнително здравословно. Спазвала съм режим на разделно хранене, но винаги съм се опитвала да се ограничавам откъм количествата. В крайна сметка осъзнах, че съм се хранила доста нередовно. От юли месец тази година спазвам хранителен режим изготвен от Кирил. Вегетарианец съм от 15 години и консумирам основно риба, яйца, извара, плодове и зеленчуци (въпреки, че Киро ми забрани и плодовете).

Ние винаги искаме да се подобряваме – какво би ни препоръчал?

Иво: Смятам, че най-голямото ви преимущество е екипът и трениращите, които са изградили една доста сплотена общност. Целият ви екип е страхотен, отдаден и всеки от вас има различен подход да мотивира хората. Желая ви да продължавате да растете и да съумеете да запазите този невероятен екип.

Петя: Вие и сега сте си много готини, но все пак продължавайте да мотивирате хората да предизвикват себе си и да надскачат възможностите си. Приветствам идеята ви за CrossFit Kids. Продължавайте да ни помагате в „родителството“ за да бъдат  децата ни по-добри хора. Или както вие казвате „CrossFit makes people BETTER, CrossFit Kids makes better PEOPLE”.

Петя и Иво могат да бъдат за пример на всеки. Те не се отказаха, когато беше трудно. Не си намериха извинения, когато не се справяха добре. Хвърлиха много усилия и сега берат плодовете – енергични са, чувстват се във форма, създали са страхотни навици и вече тренират уверено и имат своите цели. За нас в CrossFit Dream Петя и Иво са истински атлети и представянето им тази година е една истински успешна кросфит история. А примерът, който дават на Димитър, е невероятен.

Продължавайте все така, семейство Георгиеви!

Споделете с приятели: