Новият кросфит сезон започва на 10-ти октомври с първата тренировка от CrossFit Games Open 2020

Отново е време за състезание и отново ще се търси най-универсалният атлет на България. Той ще получи титлата Fittest in Bulgaria* – официалната титла на CrossFit за националните шампиони на отделните държави. 

Както и досега, най-добрият мъж и най-добрата жена в спорта кросфит ще трябва да покажат огромен комплекс от умения. В продължение на пет седмици онлайн състезанието CrossFit Open ще изстиска всичко от претендентите. За пръв път обаче надпреварата е през октомври – досега състезателният сезон беше февруари-март.

Правилата на CrossFit Open 2020

В период от пет седмици от CrossFit ще обявяват по един състезателен комплекс. Това ще се случва в четвъртък, а до понеделник вечер атлетите от целия свят трябва да подадат резултатите си. Валидирането става от лицензирани съдии в официално регистрираните кросфит зали по целия свят.

Важно за всички, които се целят в титлата Fittest in Bulgaria е да имат валиден видеоклип на всяка от тренировките си.

Началото е на 10-ти октомври, а последната тренировка ще бъде обявена на 7 ноември.

Какво печели победителят

В края на петседмичното предизвикателство един мъж и една жена ще получат титлата Fittest in Bulgaria. За тях наградата е класирането за финалите на кросфит игрите, които ще се състоят през август 2020 година в САЩ.

В момента двете титли са притежание на  Ралица Котерлицова и Ставри Ставрев. Новият сезон обаче обещава здрава битка и интрига, така че и на двамата ще са им нужни много усилия, за да запазят статута си.

Освен националните шампиони на отделните държави, за финалите на CrossFit Games 2020 може да се отиде по още два начина – 20-те мъже и жени в класирането на Open Games автоматично получават покана. Третият начин е през календара от санкционираните от CrossFit официални състезания. Такива има в различни точки по света.

Кой може да участва?

CrossFit Games Open е едно от най-мащабните фитнес състезания в света. През последните години участие вземат стотици хиляди души от кросфит залите в различните държави. За цялата кросфит общност това е ключов момент в годината и време за равносметки, планове за новия сезон, цели и проверка на резултатите.

Участие може да вземе всеки, независимо от възрастта си (най-ниската възрастова дивизия е 14-15 години). Важно е желанието да се предизвикаш и да дадеш всичко от себе си.

*Fittest in (country) е запазена марка на CrossFit Inc. и се присъжда за всяка държава, в която има официално лицензирани кросфит зали. В България в момента има шест такива – четири в София и по една във Варна и Пловдив

Споделете с приятели: