Можеш ли да затвориш очи и да се сетиш за всички упражнения, които си правил, без значение кога или къде? Сега си представи, че има начин да комбинираш всички тези движения и упражнения в една единствена, брутална и размазваща тренировка. Това, в общи линии, е „чипър“ ( chipper ).

„Чипър“ ( chipper ) представлява тренировка, която включва в себе си много на брой различни упражнения, изпълнявани в голям обем. Целта е да направиш зададените за конкретното движение повторения и чак тогава да преминеш към следващото. За разлика от повечето комплекси в Кросфит, които се изпълняват по няколко кръга, „чипър“-ът се прави само веднъж.

 За да завършиш тренировката е необходимо да изградиш правилна стратегия, която да те доведе до края. Не е необходимо да даваш всичко от себе си още в самото начало, разпредели силите си равномерно и опитай да натиснеш газта по време на движенията, в които се чувстваш най-сигурен.

Ето и нашето предложение за „чипър“ предизвикателство:

Целта е да направиш тренировката за най-кратко време. Изпълнява се само един кръг и не можеш да преминаваш към следващо упражнения ако не си завършил предходното.

Можеш да се пробваш…а след това в коментарите под статията да напишеш и времето, за което си завършил комплекса.

Успех!

Споделете с приятели: