Както знаем, Кросфит постоянно еволюира – през последните 8 години това е все по-осезаемо. Все по-тежки комплекси, все по-добре подготвени атлети. 2015г. не прави изключение. По време на Cool Down Show, след като САЩ спечелиха CrossFit Invitational тази година, Дейв Кастро нахвърли малко информация, която бе крайно недостатъчна, но сега вече всичко е официално – представяме ви нововъведенията през 2015г.

До тази година съществуваха 17 региона и най-добрите атлети от всички тези региони отиваха на Кросфит Игрите в Карсън, Калифорния. През 2015г. ще бъдем свидетели на нов формат на регионалните състезания, при който топ атлети от един регион ще се сблъскат с топ атлети от друг. Регионите от 17 вече са 8!

Броят на атлетите, които ще се борят за титлата „Най-атлетични мъж и жена на Земята“ варира в зависимост от региона.

  • 20 мъже, 20 жени и 15 отбора от регионите в САЩ и Канада.
  • 30 мъже, 30 жени и 20 отбора от Европа и Австралия.
  • 10 мъже, 10 жени и 10 отбора от Южна Америка, Азия и Африка.

На регионалните състезания ще бъдат допуснати 40 мъже, 40 жени и 30 отбора. Единствено изключение прави Южния регион, където ще се състезават 50 мъже, 50 жени и 40 отбора.

Всички регионални състезания ще продължат 3 дни, а накрая петте най-добри мъже, жени и отбори ще се класират за CrossFit Games 2015.

Скалирани Open Games

Отворените състезания – първата крачка към Кросфит Игрите – се провеждат в зали, гаражи и изобщо навсякъде. От 2015г. се въвежда скалирано разделение на тренировките. Атлети, които не се борят да отидат на Игрите, ще могат да правят тези скалирани тренировки, но въпреки всичко са длъжни да се придържат към стандартите на движенията, които са зададени от Централата на Кросфит.

Идеята на скалираните тренировки е да позволи на всеки да се състезава. Това, че една седмица някой е правил скалирана тренировка, не означава, че следващата седмица няма да може да изпълни тренировката RX (т.е. в оригиналното задание). Атлети, които правят скалирани тренировки, няма да могат да участват в борбата за регионалните състезания. Същото важи и при отборите.

Тийнейдж разделение

Добавя се нова възрастова категория от 14г. до 17г., като ще има отделно класиране специално за тази възрастова категория. Тийнейджърите ще правят различни тренировки от възрастните атлети. На края на петата седмица шампионите ще бъдат обявени. Всички атлети между 14г. и 17г. ще бъдат включени в тийнейдж категорията. Тийнейджъри, които искат да се опитат да се борят за място на регионалните състезания, трябва да уведомят Централата на Кросфит преди началото на първата тренировка от Open Games 15.1.

А ти регистрира ли се?

Източник фотографии: http://games.crossfit.com/

Споделете с приятели: