Феноменалният уикенд на CrossFit Games 2016 завърши, а това, на което бяхме свидетели ни остави наистина без думи. Видяхме отново Ранчото в Аромас, видяхме отново Murph, отново DT и на последно място, но не и по-важност видяхме „Изкупление“.  Видяхме доминация, повторения и изгряващи звезди, но за всичко това в редовете по-долу.

Мат Фрейзър е новият носител на титлата „Най-атлетичен мъж на Земята“. Той меко казано доминира във всяка една тренировка. От 15 такива, най-слабото му представяне е 23-то място на максимално вдигната тяга, което беше втората тренировка от „Ранчото“. От там насетне, той беше несломим! Никога не сме били свидетели на такава доминация, дори когато Фронинг спечели четирите си титли „Най-атлетичен мъж на планетата“. Тук е моментът да повторим, че Фрейзър завърши втори след Фронинг 2014 и това може би беше най-трудната година за Рич. Но връщайки се на Фрейзър, той просто можеше всичко – нямаше слаба дисциплина – бягане пресечена местност, спринтове, плуване, вдигане на тежести. С една дума – феноменален. Имаше дори дискусии в интернет пространството, какво би се случило, ако тази година един срещу друг бяха изправени Фронинг и Фрейзър. Напълно заслужена титла за Мат Фрейзър, който си осигури титлата една тренировка по-рано. За него дори не беше необходимо да участва в последната тренивка, дори да беше завършил на 40-то място, това нищо нямаше да промени. Втори след него остана Бен Смит, миналогодишният победител от Игрите, а на трето място се класира Патрик Велнър, само на 2 т. от него остана новакът Брент Фиковски, който направи феноменално представяне на игрите с 4 1-ви места.

При жените видяхме абсолютно идентично класиране с миналата година. Победител отново е Катрин Давидсдотър, което я превръща във втората жена, която има 2 титли след Ани Торисдотър(2011 и 2012). На второ място остана Тиа-Клеър Тууми от Австралия, която съвсем скоро отива на Олимпийските игри, като част от австралийският отбор по вдигане на тежести и трета отново остана Сара Зигмундсдотър. На 4-то място остана Саманта Бригс, която бе шампион през 2013. Тук е моментът да споменем, че тя прекъсва индивидуалното си представяне като състезател, а дали ще се ориентира към отборите като Фронинг – на този етап още няма яснота.

При отборите – никаква изненада. Фронинг отново е на върха на почитната стълбичка. CrossFit Mayhem станаха шампион за втора поредна година, като отбърът направи едно наистина страхотно представяне печелейки още първата тренировка отборен Murph. CrossFit Mayhem срещнаха конкуренция в лицето на 12 Labours CrossFit, които останаха на второ място, но в крайна сметка Фронинг и отборът му завършиха с 8 първи места в отборните състезания и това до голяма степен предопредели отборния шампион за 2016 г. Тук е моментът да уточним, че Фронинг не е слизал от почитната стълбичка от началото на своята кариера през 2010 г. Това са 7 години. Най-слабото му представяне е 2010 г., когато той завършва втори като индивидуален атлет, следват 4 години доминация, печелейки първото място и 2 години на първо място като отборен състезател.

След Игрите остана още едно състезание, което ще сложи край на календарната кросфит година и това е CrossFit Invitational. Очаквайте още подробности за него скоро.

Споделете с приятели: