Преди време някой ме попита: ‘Може ли да доведа и жена ми в залата, тя много иска да опита Кросфит?’ Отговорът беше: ‘Естествено, нали CrossFit е за всички- както за мъжете, така и за жените’. И наистина- всеки може да тренира, независимо от пола, възрастта или нивото на физическа подготовка. Единствено е необходимо да имаме желание да направим нещо добро за себе си!

Тренировката, която ви представям днес,  може да ви се стори непосилна на пръв поглед, особено ако нямате много тренировъчен опит. Това е само на пръв поглед обаче – както и всяка друга CrossFit тренировка, тя може да се модифицира така, че хем да съответства на моментните ви възможности, хем да ви натовари достатъчно. Този комплекс ще ви поизпоти, но въпреки всичко след краят му ще се чувствате тонизирани и заредени с енергия. Изпълнява се за точно зададено време- в рамките на 20 минути всичко приключва. Ето я и нея:

За 20 минути трябва да направите възможно най- голям брой кръгчета от следната комбинация:

5 повторения сумо тяга хай пул ( sumo deadlift high pull)-  можете да използвате щанга, пудовка или дъмбел;

10 повторения пръсти до пръсти ( toes to bar);

15 скока на кутия ( box jumps)

Тази тренировка съдържа три комплексни упражнения, които натоварват цялото тяло, но акцентът е върху долната част – дупе, крака и корем.

Как да модифицираме тренировката, ако все още не можем да изпълняваме добре упражненията по-горе? Упражнението ‘Пръсти до пръсти’ можете да замените с колене към лакти на лоста, повдигане на краката от тилен лег или в краен случай с коремни преси. Скоковете  можете да замените с последнователно качване на единия и другия крак на кутията. Не забравяйте- опитайте да изпълните тренировката така, както е зададена. Скалирането в CrossFit се използва при невъзможност за изпълнение на някое от упражненията, но е по- добър вариант от лошата техника.

Сега на ред сте вие! Успех!

P.S. Не забравяйте да споделите какъв е бил резултатът ви 🙂

Споделете с приятели: