След края на квалификациите за CrossFit Games 2016 правим равносметка. Вече ви разказахме за различните комплекси и общото представяне на отбора на CrossFit Dream. Представяме ви и впечатленията на нашите състезатели. Днес ви представяме Мария Ценова.

Мария е помощник-треньор в CrossFit Dream. Тази година тя участва в скалираната версия на CrossFit Games, като зае 92-ра позиция в Европа!

мимоза2Защо се записа на квалификациите?

Записах се, защото исках да тествам себе си – физически и ментално – и най-важното да проверя резултатите си на международно ниво след 2 години постоянство в тренировките.

Оправдаха ли се очакванията ти?

Опитът ми от някои тренировки в началото, когато започнах да тренирам, ме научиха да не си поставям прекалено много очаквания, за да не се разочаровам. Реших и този път да е така – поставих си за цел да вляза в топ 1000 на Европа. Казах си, че за всяка тренировка трябва да се съсредоточа, да не мисля за крайния резултат, а за самите движения и тяхното изпълнение, и разбира се за къде без стратегия. И ето какъв е крайният резултат… Бих казала като за първи път, че се справих много добре.

Кой комплекс беше най-труден?

Хм… Всичките 😀 Но със сигурно 16.3, 16.4 и 16.5 изискваха малко повече усилия.

мимозаКакво ще подобриш за следващата година?

Всеки комплекс показва слабости, върху които да се работи. Трябва да се подобри техниката на някои силови движения и да се работи върху издръжливост (не само силова). За тази година съм си поставила за цел да усвоя техниката на гимнастическите движения като butterfly pull ups, hand stand push ups и с малко повече усърдие да направя и първите си крачки на ръце.

Какво очакваш от CrossFit Dream, за да станеш още по-добра?

Каквото и до сега – да ме учи на нови неща и да ме провокира да давам най-доброто от себе си. От гледна точка на тренировки – време е за първия muscle up :).

Още от нашите атлети:

Бруно: Целта за следващите игри е Rx дивизия

Споделете с приятели: