Здравейте приятели,

днес ви представяме интервю с Милен Пенев – един много свеж и приятен млад мъж, който освен, че успява да съчетава кросфит тренировки с друг не по-малко предизвикателен спорт, е баща на три деца и успешен финансист.

1. Здравей, Милене. Ще ни се представиш ли накратко?

МП: Здрасти, казвам се Милен Пенев, на 35г. от гр. Добрич. Щастливо женен с 3 прекрасни момчета – Ники на 6г., Макси на 4г. и Мони на 2 месеца.

2. С какво се занимаваш в момента?

МП: Занимавам се с финанси – работя в софийския офис на руската инвестиционна банка VTB Capital, но голямата ми страст и хоби са търговията на финансовите пазари – акции,валути, стоки и др.

3. Знаем също така, че сериозно тренираш скуош. От колко време се занимаваш и какви са постиженията ти в този спорт?

МП: Скуош играя от 8 години на любителско/аматьорско ниво. Последните 3 години съм шампион на скуош клуб „Мони“ в НСА и в 3-ката на най-добрите любители в България. През 2013г. бях включен във 2-рия национален отбор /от 4-ма играча/ на България по скуош и спечелихме 5-то място от 15 отбора на балканското първенство по скуош. Участвал съм на турнири на любителско ниво в Гърция, Сърбия, Унгария и Словения.

4. А как реши да започнеш с тренировките по кросфит и какво ти дават те?

МП: За кросфита научих от приятели, които са посещавали залата. Стори ми се интересно предизвикателство и реших да опитам. Хубавото на кросфита е, че е универсален спорт, подходящ за всеки. Посещавам сутрешните тренировки в залата на CrossFit Dream и въпреки, че след всеки комплекс си смазан, само час по-късно си супер зареден, тонизиран и готов за нови подвизи през целия ден. Определено смятам, че сутрешните тренировки те правят по-работоспособен.

5. Могат ли кросфит и скуош да вървят ръка за ръка?

МП: И още как. Кросфит може да върви ръка за ръка с всеки спорт според мен. Това е универсалната ОФП тренировка.

6. Как тренираш в момента? А как се храниш?

МП: Гледам да тренирам 3 пъти в седмицата кросфит и 1-2 пъти скуош. Що се отнася до храната…съм пример по-скоро за това как не трябва да се яде 🙂 Ценител съм на хубавото вино, а то винаги върви с много и пъстри мезета.

7. Знаем, че имаш трима наследника, които със сигурност отнемат голяма част от енергията и силите ти. Как се справяш и какво те мотивира да продължаваш напред?

МП: Децата са най-хубавото нещо, което може да се случи в живота на всеки. Не е лесно с три деца, но пък те ти дават цел в живота и стимул да бъдеш по-добър във всяко нещо, с което се захванеш, защото си техен пример за подражание.

8. Би ли насърчавал децата си да спортуват и да се развиват в тази насока?

МП: Разбира се. Водя ги винаги със себе си когато спортувам и условията го позволят. Мисля, че личният пример е най-важен в това отношение.

9. Мислиш ли, че кросфит и този тип тренировки са подходящи за деца?

МП: Определено. Ники и Макси вече са големи фенове на бърпитата, клековете, планинските катерачи…

10. Какво харесваш и какво не в кросфит? Имаш ли си любимо упражнение и комплекс? А такива, които най- малко харесваш?

МП: Големите плюсове на кросфит са социалният елемент и това, че няма две еднакви тренировки. Откакто свалих времето си за FRAN под 5 мин. това се явява любимият ми комплекс. Най-ненавижданото упражнение е бърпито, а най-омразен комплекс- 150 бърпита.

11. Какъв е твоят съвет към всички, които искат да спортуват, но все намират оправдание и отлагат началото на тренировките за „следващата седмица“?

MП: Всеки сам избира за себе си. Само тези, които не спортуват, не знаят какво пропускат.

Споделете с приятели: