Е, още едни CrossFit Игри са в историята. За осма поредна година най-атлетичните мъже и жени на планетата се съревноваваха в Карсън, Калифорния за титлата „Най-атлетичен мъж“ и „Най-атлетична жена“ на Земята.

Какво видяхме ние през тези ожесточени 4 дни, изпълнени с изненади? Наблюдавахме как се пише легенда, съзряхме бъдещето на кросфит, видяхме и краят на така наречената „първа епоха“ в кросфита.

 

При мъжете наблюдавахме как Рич Фронинг пише история, печелейки своята 4-та поредна шампионска титла. Преди няколко месеца в едно свое интервю той беше заявил: „Не е казано, че трябва да свърша с победа, задължително е да свърша с победа!” И така и стана. 27 годишният Фронинг ще бъде мерилото за шампионите в идните години. Въпреки че тази година бяхме свидетели на изненади, които за миг ни накараха да се съмняваме в това дали ще успее, Фронинг отново доказа защо е „най-атлетичният мъж“ на Земята за 2011, 2012 и 2013.

 

Влизайки в последния ден от Игрите, той имаше само 5 точки аванс пред втория Мат Фрейзър и 12 пред третия Джош Бриджис. Но Рич отново направи това, което прави най-добре, именно- когато другите започват да се изморяват, той предприема своя поход. Феноменалното му представяне от последния ден на Игрите през 2013г. бе повторено и тази. Три неделни тренировки, три първи места за Рич Фронинг и четвърта поредна титла за него.

При жените видяхме дългоочакваната победа на Камил ЛеБланк-Базине. След като Саманта Бригс не успя да се класира, короната на „Най-атлетична жена” остана вакантна и въпросът бе: „Коя ще бъде най-атлетичната жена” за 2014 г. Определено видяхме една силна Камил. Въпреки огромната конкуренция, която имаше в лицето на двукратната шампионка Ани Торисдотър, на Джули Фуше и Кара Уеб, ЛеБланк-Базине успя да спечели титлата при жените, ставайки първата канадка в историята, която печели титлата.

 

На почетната стълбичка стъпиха:

Мъже:

  1. Рич Фронинг
  2. Матю Фрейзър
  3. Джейсън Калипа

Жени:

  1. Камил ЛеБланк-Базине
  2. Ани Торисдотър
  3. Джули Фуше

 

Отбори:

  1. CrossFit Invictus
  2. CrossFit Conjugate
  3. CrossFit Marysville

Тази година видяхме страхотно представяне на дузина млади състезатели. Сега, когато Фронинг, Калипа и Спийл вече окачват нанотата на стената, можем да сме спокойни, че ще има заради кого да гледаме Игрите и догодина. Фрейзър, Олсън, Коски, Фишър и др. се представиха доста добре тази година и нищо чудно догодина именно някой от тях да бъде „Най-атлетичният на Земята.”

Източник снимков материал: http://games.crossfit.com/

Споделете с приятели: