Супер вкусно и полезно…Не изискват много време за подготовка, както и за изпичане след това…Ако не ви се чака да се изпекат, може да ги хапнете и сурови.
Продуктите:
200 гр. фини овесени ядки
200 гр. сусамов тахан
250 гр. мед ( ако ви се струва много можете да намалите грамажа, но идеята е медът да е повече от тахана)
60 гр. стафиди
100 гр. смлени орехи
1 с.л. канела
2 ч.л. кокосови стърготини
1 шушулка ванилия
Рецептата:
Смесвате меда и тахана, като впоследствие добавяте всички сухи съставки. Предварително накисвате стафидите в 50 гр. ром или вода. Добавяте ги към цялата смес и бъркате до получаването на хомогенна маса. От така полученото тесто оформяте малки топчета, които е добре да сплескате и разстелете върху хартия за печене. Предварително загрявате фурната на 180 градуса. Печете 10- 12 мин. или до получаването на златист загар.
Ако пък решите да консумирате сурови, можете да оформите малки топчета, които да оваляте в кокос, сусам или ядки.