COVID-19 е коварна работа. Независимо дали е прекаран леко или не, опасността от усложнения е голяма. Затова влизането във форма след преболедуване е отговорен процес, към който трябва да се подходи с огромно внимание.

Нашият опит и консултации с лекари-специалисти сочат, че в първия месец след инфекцията натоварванията следва да са умерени и контролирани. Реакциите на тялото трябва да се следят и да не се стига до излишно претоварване.

Редно е да се избягват силови натоварвания, тренировки до изтощение, да не се правят много подскачащи движения или упражнения, комбиниращи нуждата от аеробен капацитет и мускулна издръжливост.

Разработихме за вас подробен 4-седмичен план, който се състои от 12 балансирани тренировки, насочени към активиране на мускулатурата и раздвижване.

Към тях можете да добавятe и по една по-дълга разходка сред природата и след един месец да сте в състояние да се върнете към нормалния си ритъм.

Модулът е на цена 30 лв. Запишете се тук:

Запомни следните неща, върху тях почива философията на нашия тренировъчен модул:

  1. Не се претоварвай! – случай тялото си, не го подлагай на тежки натоварвания
  2. Не се задъхвай! – ако някъде в тренировките стигнеш до момент, когато дишането се учести прекомерно – спри. Нормализирай дишането и тогава продължи
  3. Не забравяй – времето е пред теб! – не е нужно да се претоварваш или да се тормозиш с резултатите си преди заболяването – сега е важно да сме на страната на сигурното и да постигнем ефект на възстановяване, а не подготовка за състезание
  4. Не си сам! – можеш да ни пишеш, ако имаш притеснения или въпроси
Споделете с приятели: