Даниел Сидел: През 2014 ще изкупя вината си!

„Когато започнах да се занимавам с CrossFit дори нямах идея кой е Рич Фронинг.“ С тези думи Даниел Сидел започва своята история за онлайн рубриката „Stories from the Box“.

Тя нашумя покрай откритото първенство миналата година и в частност с победата си на тренировката 13.2 от Open 2013 (AMRAP от 5 пуш преси, 10 мъртва тяга, 15 скока на кутия) над „Най-атлетичната жена на планетата“ за 2011 и 2012 – Ани Торисдотър. Тази победа обаче в последствие се оказва мимолетна, тъй като след обстоен преглед на видеото, която тя изпраща, CrossFit HQ я дисквалифицират заради неправилно изпълнение на 5 скока на кутия.

 

„Дисквалификацията, без съмнение, бе най-трудното нещо, с което трябваше да се справя. Тъй като по време на Отвореното първенство бях на мисия, се чувствах изключително сама. Липсваше ми приятелят ми, семейството ми и никой не разбираше през какво минавах. Хората постоянно ми пишеха. Всички ми се смееха. Бях унижена! Спомням си, че си казах – всичко е по вина на армията. Ще я напусна. Винях всички, но не и себе си. Тогава моят команден офицер ми каза да използвам цялата тъга и да я концентрирам в тренировките си.“

„Сега използвам дисквалификацията като дарба под прикритие. В момента съм десет пъти по-готова отколкото миналата година по време на Отворените състезания. Искам да покажа на света на какво съм способна и най-вече искам да затворя устите на всички, които казват, че аз давам лошо име на CrossFit“.

 

И не забравяйте, регистрацията за отворените първенства вече е отворена, ако не сте се регистрирали, побързайте. На 27 февруари ще бъде обявена Отворена тренировка 14.1, с която ще бъде дадено началото на сезон 2014.

Споделете с приятели: